Београд, 1990. година

Старац Тадеј: „Зато смо позвани да будемо синови светлости и синови Божји испуњени божанском љубављу. Да свуда где год да ходамо или идемо, свуда  мир из нас се излива, пуно љубави и доброте.

Али, на жалост, ето видите…ми смо деца павших родитеља, па смо изгубили ту снагу и моћ изгубили док смо у заточеништву. Али Господ је дошао, јер је Он та љубав и доброта, они од нас који добро знамо да су грех и смрт ушли у нас, због зависти злих духова који су пали.

Господ је једини који може да исправи човека и врати га у првобитно стање, како га је Он створио.

Он се спустио на нашу природу, коју је преузео, да би је преобразио, васкрсао и довео у првобитно стање.

Дакле, видимо да апостол исто каже, да ће на дан Страшног суда Господ васкрснути најпре оне који су Богу отишли пре нас, а ми који се затекнемо у телу у моменту ћемо се преобразити. Смртно ће прећи у бесмртно, а трулежно ће постати нетрулежно, наше тело ће опет доћи у првобитно стање.

Наше тело које је имало бесмртност ће прећи у духовну материју, независно од времена и простора. Да бисмо се припремили за такав дан и сваким тренутком се приближавамо крају живота, а то је већ мали Судњи дан, пролазимо кроз временски суд, а касније ће милост Божија одредити место за нас где треба да будемо.

Зато се потрудимо, јер сви желимо да будемо испуњени љубављу.

А овде то не можемо добити од ограничених бића, сву ту пуноћу коју наша душа тражи. Дакле, треба да тражимо, свим својим срцем, целим својим бићем, извор живота, од нашег Небеског Оца. Тако да се његова Божанска Љубав испуни у нама.

Ви сами који се молите често можете приметити да смо понекад просветљени благодаћу Божијом. Срце се распламсава љубављу која обухвата не само земљу већ и цео универзум. Која је то мисао коју сматрамо – да све пригрлимо са таквом неограниченом љубављу? Са Богом можемо све укључити, као што смо у Њему.

И када смо помислили како, будући тако мали, не можемо толико да загрлимо јер смо мала створења.

Међутим, са Богом можемо много и све. Зато се потрудимо и даноноћно се помолимо Богу, да нас Господ благослови, помилуј нас, пошто смо много пострадали, толике тешкоће прошли…“

ИЗВОР: https://otelders.org/father-of-peace-fp/we-are-called-to-be-children-of-light-elder-thaddeus/

ОПРЕМИО: Давор Сантрач

Објављено: 02.02.2022.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име