Тим студената са Електротехничког факултета у Београду H-Bridges добио је награду за најбољи електрични бицикл на свету.

Награду су освојили на међународном такмичењу у области иновативних и енергетски ефикасних решења „International Future Energy Challenge“ (IFEC)

Чланови тима су студенти са одсека за Енергетику, Сигнале и системе, Електронику, Телекомуникације и Информационе технологије: Филип Цвејић, Ружица Цветановић, Лазар Николовски, Миодраг Јоксимовић, Емир Kачапор, Лука Kнежевић, Јованка Цакић, Милош Јанков, Невена Параментић, Никола Бранковић, Невена Бугарчић, Милош Милешевић, Kристина Радовић и Силвестер Форго.

Њихови ментори су проф. др Слободан Вукосавић и асистент Александар Милић.

Организатори такмичења су пред учеснике ставили изазов конструисања електропогона за бицикл и додатно их мотивисали да усаврше своје изуме новчаним наградама у вредности од 10.000 УСД, 5.000 УСД, 3.000 УСД и 1.000 УСД.

Чланови тима су прототип електричног бицикла израдили у лабораторији за дигитално управљање и електрична возила на свом факултету и већ током полуфинала задовољили све захтеве организатора.

Финале је одржано од 29. до 31. јула у Медисону (САД), а на њему је учествовало 10 тимова.

 

 

Енергетски портал

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име