Ja bih, eto, želeo da i vi zadobijete Duha Svetoga, da zadobijete taj preobilni izvor blagodati Božje, kao i da uvek razmišljate o sebi ovako: da li se nalazim u Duhu Božjem ili ne? Pa ako se nađete u Duhu Božjem, to neka je blagosloven Bog! Onda se nema radi čega tugovati, makar ovog časa na strašni Sud Hristov izašli.

Jer u čemu vas zatekne u onome ćete i biti. Ako, pak, niste u Duhu Božjem, onda se potrudite da saznate zbog čega vas je ostavio Gospod Bog Duh Sveti, pa Ga ponovo tražite i molite i ne odustajte od toga sve dok Ga ne nađete i dok Gospod Bog Duh Sveti ponovo ne bude sa vama blagodaću Svojom.

A na neprijatelje naše, na zle duhove koji nas udaljuju od Njega, na njih treba napadati dok im se i prah ne raseje, kao što je rekao i prorok David: Teram neprijatelje svoje i stižem ih, i ne vraćam se dok ih ne istrebim. Obaram ih, i ne mogu da ustanu, padaju pod noge moje (Ps. 18, 36-37).

„Tako vam je to, dragi moj. Trgujte, dakle, duhovnim dobrima. Razdajte blagodatne darove Duha Svetoga onima koji ga nemaju, kao što upaljena sveća može, ne umanjujući svoj plamen, paliti druge sveće da bi i na drugim mestima svetlilo.

 Pa kad je tako u materijalnom svetu i s plamenom sveće, koliko je to tek više s blagodatnim ognjem Svetoga Duha Božjeg!? Zemaljsko bogatstvo smanjuje se razdavanjem. Bogatstvo nebesko blagodati Božje, što se više razdaje, to se više umnožava u onome ko ga razdaje.“

Zbog toga je Gospod i rekao ženi Samarjanci: Koji pije od vode koju ću mu ja dati biće u svemu izvor vode koja teče u život večni (Jov. 4,13).

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku, preuzmite našu aplikaciju za ANDROID

 

grigorijepalama.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime