Постали смо лажни, лицемерно се превијајући једни пред другима, глумећи фарсу коју смо прогласили истином. Намрштеност јесте мерило ”подвига” и што даље себе поставимо од Христа то смо у том подвигу ревноснији јер ”заклели смо се на лаж”! (Зоран Радмиловић)

Не знајући ништа, себи дозвољавамо све! Од произвољног тумачења Васељенских сабора до константног позивања на фантомске ”Свете оце” не именујући ни једнога. Када именујемо онда се испостави да нити је то био Свети отац нити је изнешено оно што је реално правило Цркве а камо ли ”образ кроотости”. Но, то нас ни мало не збуњује!!!

Ватикан је кривотворио истину а она је онаква каква није ова која је преда мном. Ја не знам каква је, само знам да није оваква! Знам да је то кривотворио Ватикан у жељи да нас превари да се ревносније причешћујемо Христом! Завера рептила, енглеске краљице и гуштера!

”Заклињем се у лаж!” И нагрђен идем улицама обавештавајући све, од конобара до пекара, продавачице у супермаркету те касирке преко локалног месара – ”ЈА ПОСТИМ!!!”

О, Боже… ”Стојте галије царске” јер ево њега/ње која/који пости! Није важно шта је Христос рекао на ту тему (Мт 6:16,17,18), нити је битно што тиме више уносимо другима саблазан него ли мотив… оно што је битно јесте да пред свима можемо ускликнути: ”ЈА ПОСТИМ!!!”

Тада сам достојан/достојна да приђем Христу!

Свакако, то не говорим али то се подразумева и зато приступам искључиво тада не мењајући физиономију лица – и даље сам намрштен/намрштена јер то ”подвиг” од мене захтева!

Немам ни мало двојбе када отворим уста јер ја сам референца свега! Свакако, то нећу рећи већ ћу се прикрити иза изјаве да сам глуп, необразован и неупућен… а онда долази оно чувено АЛИ и ја блистам пред свима! Браним веру и разобличавам све њих који се иза факултета и диплома крију! Не пише џабе: ”Будите мудри као голубови и незлобиви као змије” (или тако нешто) и ја управо то собом сведочим!

”Дрхти и ти Римски прелату, ускоро тамо стижем…”

Међутим, можда ипак следеће године одем до њега… овогодишња Задруга има фине учеснике. Уживаћу разобличавајући ЗЛО које нам Запад сервира! Да, то ћу ове године радити јер се ја:

”Заклињем у лаж!”

МИСЛИТЕ О ТОМЕ…

 

Свештеник др Угрин Поповић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име