Мислим да је код нас у друштву генерално проблем у половичном тумачењу закона. Сви причају о неким правима . Права деце, права животиња, права жена ,права ова ,права она. Али где има права постоји и ОБАВЕЗА.

Обавезе нико не спомиње и тумачи. Тако је дошло да те пас изуједа на улици и ти му не смеш ништа јер пси имају своја права. Дете упадне у школу са пиштољем јер има своја права итд. А где су обавезе ? Нису деца толико крива. Њих уче по новом систему школства и држава и школа и медији да им не може нико ништа јер имају своја права ,али нико им не говори да уз та права имају и обавезе. Одговорност је у великој мери и на медијима . Шта данас наша деца гледају на ТВ.-у и на интернету? Гледају ЗЛО! Па да ли је нормално да Кристијан Голубовић има своју емисију на телевизији где доводи госте и где причају о криминалу као професији?

Генерација којој ја припадам гледала је емисије где је врхунац насиља био кад мачак Том јури миша Џерија, јер га овај нервира. Каже ми један пријатељ који познаје породицу да тај дечко није смео да дође кући са мањом оценом од петице из школе . И шта сад? Родитељи не лечите своје комплексе на деци! Пустите децу нека буду деца. Нека се играју. Оканите се свакодневних тренинга, музичких школа, школа страних језика. Деца су у расулу. Још их ми бомбардујемо својим неоствареним комплексима. Распад система и сваке вредности се већ одавно запарложио и код нас. Нека нам је Бог у помоћи.

1 KOMENTAR

  1. Biće još ovakvih nesreća ako se ne dozovemo pameti i ako ne prestanemo da slušamo psihologe i pedagoge koji nam ispiraju mozgove tim zapadnjačkim, satanističkim vrednostima, i ako se ne vratimo našim tradicionalnim, pravoslavnim vrednostima! Zna se, kako se vaspitavaju deca!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име