“Међународна Хришћанска Брига“ – ИЦЦ се недавно удружила са “Православним комитетом за јавне послове” (ОПАЦ) како би сарађивали на служењу прогоњеним хришћанима широм света.

Са заједничком мисијом борбе против прогонитеља широм света, ИЦЦ и ОПАЦ планирају да раде заједно на иницијативама јавног заговарања, које ангажују владине лидере за дугорочна решења и на програмима помоћи који имају за циљ да помогну хришћанима који су прогоњени.

 

Коментаришући партнерство, сарадник за заступање ИЦЦ-а, Ендрју Крејн, изјавио је: „ИЦЦ је узбуђен што ће се удружити са ОПАЦ-ом у залагању за права прогоњених Цркава широм света. Радујемо се ангажовању америчких креатора политике као уједињеног фронта, како бисмо их едуковали о прогону и пружили им алате за промовисање међународне верске слободе.”

Клер Еванс, регионални менаџер ИЦЦ-а, додала је: „Толико нас охрабрује ОПАЦ и њихова страст да помогну прогоњеним хришћанима широм света. Постоји толико много изазова верских слобода за цркве широм света, али тражење решења кроз екуменска партнерства и дијалог је кључно. Захвални смо на вођству ОПАЦ-а на овоме. Заједно ћемо радити на јачању наше заједничке посвећености верској слободи и пружању подршке прогоњеној Цркви, било кроз заступање или помоћ.”

Председник ОПАЦ-а Џорџ Гигикос је рекао: „Међународна хришћанска брига – ИЦЦ је савршен партнер за ОПАЦ и част нам је да сарађујемо са њима. Наши циљеви и задаци су усклађени и делимо исту визију. Наш дијалог са Међународним кривичним судом је био на време, јер смо обоје дубоко забринути због питања верских слобода у Турској и многим другим местима широм света. Ми доносимо посебну перспективу због наше православне вере; ИЦЦ доноси широку мрежу и досег. Радујемо се плодоносном служењу да се ова питања изнесу на видело, тамо где живи истина.”

ICC (international Christian concern), како пише на њиховом сајту, се бави спасавањем и служењем прогоњеним хришћанима од 1995. године.

ИЦЦ има око 50 запослених широм света — половина је у Вашингтону, а половина распрострањена широм света. Регионални менаџери (Африка, Блиски исток, Југ Азије и Југоисточна Азија) и координатори пројекта надгледају аутохтоно особље да помогне жртвама и пријави нападе. Стручни аналитичари блиско сарађују са владиним званичницима и заговорницима жртава у Капитол Хилу и шире.
ИЦЦ свакодневно настоји да свет упозна са страдањем прогоњених верника.

Као идеолошке непријатеље наводе:

Зло

„Јер наша борба није против тела и крв, али против владара, против власти, против моћи овог мрачног света и против духовних сила зла у небеска царства“.

Ефесцима 6:12

 

Марксизам

У комунистичким земљама попут Кубе, Кина, Вијетнам, Лаос и север Кореја, хришћани су на мети због њихове оданости Христу уместо марксистичких режима.

 

Радикални Ислам

Фундаменталистички ислам је нетолерантан према другим верама и хришћанима много пате код радикалних муслимана земље као што су Египат, Пакистан, Саудијска Арабија, Иран, Ирак и Индонезија.

 

Културно-друштвена дискриминацја

Долази до прогона хришћана због друштвених и културних дискриминација. Људска бића генерално се плаше и не трпе оно што је другачије.

Њихова мисија је директна борба против следећих врсти прогона: хапшења/затвор/мучење, атентат/мучеништво, ограничења цркве и библије, принудне конверзије, напади на живот и имовину, злочин против жена.

Индиректна борба против: дискриминација у образовању, дискриминација на радном месту, негирање права, правних ограничења.

 

Превела редакција Чудо

faith.myocn.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име