Дан након почетка пролећа, славимо и Светски дан поезије, чија је сврха промоција читања стихова, писања и објављивања поезије широм света. Ово је дан када славимо поезију, и идеалан дан за наше младе писце, чији је зборник коначно угледао светлост дана. Циљ ове промоције је да се младим људима који стварају књижевна дела пружи подршка и да њихова поезија буде видљива у свету књижевности.

Косово и Метохија је успевало да одолева страдању, тешким временима и свим дугогодишњим ограничењима кретања и мишљења. Упркос томе, овде на овим просторима су се изнедрили многи познати песници, сликари, вајари, али и многи други талентовани ствараоци. Овај зборник представља не само књижевни рад, већ и одраз духа времена, снага која нас покреће и интроспекцију која осветљава најдубље ћошкове наших душа. Овај зборник је огледало Косова и Метохије, у чијем се одразу можемо и сами огледати.

Песници чије се песме налазе у зборнику су:

Бехара Максути (Гора), Милош Филић (Косовска Каменица), Стефан Филиповић (Преоце), Милица Илић (Грачаница), Анабела Андрић (Племетина), Анастасија Костић (Грачаница) и Александра Михајловић (Звечан).

 

На промоцији зборника учествују:

Жарко Миленковић, књижевни критичар,

Љубица Вуцић, приређивач зборника и

млади писци Косова и Метохије.

 

 

 

Модератор: Александар Гуџић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име