Принц Србије и Југославије Петар Kарађорђевић саопштио је данас да је “абдицирао” и своја потенцијална права пренео на брата краљевића Филипа.

“У интересу династије је да принц наследник са својом породицом живи у Србији, међу нашим народом. А мој брат краљевић Филип је свој живот и живот своје породице везао за нашу Отаџбину, у којој се након девет деценија родио и први мушки члан династије Kарађорђевић, наследник мог брата, краљевић Стефан”, навео је Петар Kарађорђевић у саопштењу.

Он је додао да свој живот наставља у Севиљи, као и да се не одриче права која проистичу из права на наслеђе имена, члана краљевског дома, титуле Kарађорђевића и других права и обавеза која закон и традиција дају и налажу члану породице.

“Одричем се свих права и прерогатива који ми припадају по основу првородства у лози старешине краљевског дома Србије и Југославије. Чином абдикације одричем се за себе и све своје потомке који су рођени или ће тек бити рођени у брачној вези или изван брачне везе”, додао је Петар Kарађорђевић.

Он је додао да је о својој “непоколебљивој одлуци” званично обавестио и оца, принца Александра и патријарха СПЦ Порфирија.

Петар А. Kарађорђевић је најстарији син принца Александра и принцезе Марије Бреганце, као и унук Петра Другог Kарађорђевића, последњег краља Југославије.

 

 

 

Serbian times

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име