У Лондону има једна жена која сваки дан долази у метро и седи на платформи да би чула звучну објаву за путнике која је снимљена још 1950. године. Фразу „Mind the gap“, коју свако зна и која опомиње на опрез при излазу снимио је Освалд Лоренс, муж Маргарет МекКолум.

Освалд је умро 2003. године, оставивши огромну празнину у њеном срцу. Но Маргарет је нашла начин да осети његово присуство. Сваки дан може да чује његов глас, макар само једну фразу, јер ипак, на платформи метроа, она је поред свог вољеног.

Међутим, у нашем технолошком добу звучна запис је била замењена хладним и бездушним роботом. Маргарет се обратила ка саобраћајном одељењу Лондона са молбом да јој предају касету са гласом њеног мужа да би је она могла слушати код куће.

Када су сазнали ову дирљиву причу, компанија је решила да направи изузетак на јединој станици поред Маргаретине куће. Сада сви путници на станици Embankment на Северној линији могу да чују глас Освалда Лоренса. Оваквим предивним гестом градске власти нам поручују да вечна љубав постоји.

 

 

Парохија Кравичка

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име