Христос исцељује, обнавља, преобликује наш стари ум, и даје нам нови ум, нови начин размишљања, потпуно нови угао гледања на све што је у нама и око нас.

Ми, Хришћани, живимо у истој стварности у којој живе други људи, само је разлика у томе што ми животну стварност сагледавамо очима Христовим и поимамо умом Христовим. То је, наравно, благодатни дар, а не наша заслуга. Господ нам даје духовни вид и снагу да се храбро суочавамо и носимо са животом и животним проблемима, и да останемо на ногама, чак и онда када сви око нас одустају, посрћу, губе присебност духа или чак разум.

Нико не може и не треба да ти да „рецепт“, готово решење за животне проблеме са којима се суочаваш. Ти лично, само ти, можеш и треба да пронађеш своје решење за проблем који те мучи. Зато је веома важно да преузмеш пуну одговорност за сопствени живот.

Када донесеш одлуку, осетићеш у себи радост због тога што је то твоја одлука, за коју сносиш пуну одговорност. Наравно, нећеш се ослањати само на своје снаге, већ ћеш се, пре свега, уздати у помоћ Божију. Твоји искрени пријатељи ће, такође, рећи своје мишљење о одлуци коју си донео. Али, ти си тај који одлучује и поступа по својим одлукама. Нико други то не може и не треба да чини уместо тебе!

Бог ће ти помоћи да пронађеш право решење за свој проблем. То се можда неће десити данас, али десиће се у право уме и твој проблем ће се тада решити. Важно је да верујеш у то уздајући се у Бога! Разговарај са Христом и имај поверење у Њега. Нека твоје молитве буду пуне осећања и речи које ће снажити твоју душу, а не које ће је слабити.

 

Из књиге- Духовни живот у свету без Христа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име