Христос исцељује, обнавља, преобликује наш стари ум, и даје нам нови ум, нови начин размишљања, потпуно нови угао гледања на све што је у нама и око нас.

Ми, Хришћани, живимо у истој стварности у којој живе и други људи, само  је разлика у томе што ми животну стварност сагледавамо очима Христовим и поимамо умом Христовим. То је, наравно благодатни дар, а не наша заслуга. Господ нам даје духовни вид и снагу да се храбро суочавамо и носимо са животом и животним проблемима и да останемо на ногама, чак и онда када сви око нас одустају, посрћу, губе присебност духа или чак разум.

Нико не може нити треба да ти да „рецепт“, готово решење за животне проблеме са којима се суочаваш. Ти лично, и само ти, можеш и треба да пронађеш своје решење за проблем који те мучи. Зато је веома важно да преузмеш пуну одговорност за сопствени живот.

Када донесеш одлуку, осетићеш у себи радост због тога што је то твоја олука, за коју сносиш пуну одговорност. Наравно, нећеш  се ослањати само на своје снаге, већ ћеш се, пре свега уздати у Божију помоћ. Твоји искрени пријатељи ће, такође речи своје мишљење о одлуци коју си донео. Али, ти си тај који одлучује и поступа по својим одлукама. Нико други то не може и не треба да чини уместо тебе.

Бог ће ти помоћи да пронађеш право решење за свој проблем. То се можда неће десити данас, али десиће се у право време и твој проблем ће се тада решити. важно је да верујеш у то, уздајући се у Бога! разговарај са Христом и имај поверење у Њега. нека твоје молитве буду пуне осећања и речи које ће снажити твоју душу, а не које ће је слабити.

 

Из књиге – Духовни живот у свету без Христа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име