1. Љубав није осећај, то је врлина. То је количина добра које чинимо, без обзира на примање. Kад то чиниш тек тако. Баки у подземној, устпиш место. Не треба према њој да осећаш нешто, треба деловати, радити.

​2. Учини некоме нешто добро, без користи, али сваки дан. Све време буди у плусу, у позитиви. Видећеш како ће ти срце оживети! Може се живети потпуно другачије. Знаш, као у подземној на покретном степеништу. Оно иде доле, а ти треба да идеш горе, све те води доље али ти идеш горе. Не постоји други начин, треба ићи ка Светлости.

3. Постави себи једно питање: “Зашто живим?”. Само то, стварно се запитај. Мислим да, ако ником није било добро што сам данас живио, да ми је дан прошао узалуд.

4. Требали би сви ми, а ја пре свега, да научимо себи рећи “не”.

5. Лако је рећи – тешко је учинити. Тешко. Али ако се јако трудите, схватите да једноставно нема другог начина живота, онда успевате.

6. Не опростити ономе ко те је увредио – је исто као љутити се на неку ствар, на коју си се ударио. Ти си крив; али те толико боли да удараш или бацаш ту ствар на под. Па шта? Само ти може рука помодрети или да она одскочи од пода и удари те по челу! Увреда је паклено стање: нигде не да мира.

7. Живот понекад удари, али ти удари су лекови.

8. Научите да губите и не жалите због тога.

9. По мом мишљењу, светац се разликује од грешника по томе што је научио да воли.

10. Ако смо направили 9100 корака од Бога и један корак ка Богу, онда се крећемо.

11. Дух ствара облике за себе. Не може се бити лош човек и добар писац.

12. Без љубави човек жив умире – живи леш. Хода, ради свој посао, обавља своју дужност, али се гуши.

13. Ми се интересујемо за то како је у Бангладешу, како је у Јапану након земљотреса. Kоји земљотрес?! Kод свакога од нас је земљотрес унутар. Човек тоне у реку. Вришти: “Упомоћ!” А кажу му: “Знаш, у Јапану …”

14. Ако радиш добро и откриваш то пред људима, онда се добро није десило.

15. Исправно кажу: у гробу нема џепова. Што си сакупио у души, са тим ћеш и лежати! Човеков живот је као зрак. Човек има почетак и нема крај! Разумете, како је интересантно!

Бебамур

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име