„53. И прешавши на земљу дођоше у Генисарет и пристадоше.

54.И кад они изиђоше из лађе, одмах га познадоше

55. И оптрчаше сав онај крај и почеше на постељама доносити болеснике гдје год би чули да је он.

56. И гдје год је улазио у села или у градове или у насеља, на раскршћима полагаху болеснике и мољаху га да се барем скута од хаљине његове дотакну; и који год га се дотицаху, спасаваху се.“

                                                                   Свето Јеванђеље по Марку 6:53-56

 

Да ли вам је неко данас рекао да вас воли?

Тако смо и мислили. Можда сте управо завршили са гледањем порнића, можда сте управо завршили са гледањем папира за развод. Можда сте се управо вратили из дупле смене, можда сте управо сишли са барске столице за шанком. Било да почињете свој дан или желите да се све већ једном заврши, пре него што затворите очи, желимо да знате да вас волимо.

Лудо је мислити да би Бог волео било кога од нас, а ако не мислите да је то лудост, онда вероватно баш и нисте у контакту са собом. Већина људи не схвата колико их Бог воли, баш такве какве јесу. Они мисле да би Бог могао да воли, волео би, можда би могао да воли, одређену верзију њих, али ту већина греши. Бог не воли доброг Вас, он воли ужасног Вас. Баш такве какви јесте.

Ставите то у свој Твитер фид и уживајте.

Лако је прочитати овакав одломак из Библије и помислити да је Исус управо излечио гомилу људи. Он није само излечио гомилу људи; он је волео гомилу људи који то нису заслужили, који су се тог јутра пробудили у наручју другог љубавника или мамурни са главобољом или ваљали у сопственој болести и самосажаљењу или још увек разбијени речима које им је родитељ викнуо два дана раније. Ни у најлуђим сновима нису помислили да ће тог дана срести Бога који их воли.

Зар не?

Речи су моћније од вида, само у случају да мислите да су речи јефтине.

Нису.

Да ми је син дошао прекривен блатом и прљавштином, јер је уништио свој живот, поглед на њега не би умањио моју љубав према њему, јер га волим из срца, а не из зеница. Ако ништа друго, што је у већем проблему – ја га више волим! Када вам Бог каже да вас воли, његове речи нису јефтине. Он те види у твом очајном стању и трчи ка теби са песмом љубави у срцу.

Можда пролазиш кроз пакао, али када ти неко каже да те воли то те ојачава, зар не? Када те погледају, знајући потпуно добро ко си и шта си урадио, а ипак кажу: „Волим те“, то те наводи да устанеш, јер знаш да можеш да пређеш кроз то.

Живимо у времену када нема пуно љубави. Далеко смо од тога да волимо људе око себе као што су их волели на обалама Генисарета. „И кад изиђоше из чамца, људи га одмах препознаше и потрчаше по целом крају и стадоше доносити болеснике на њиховим креветима где год су чули да је он“ (Марко 6:54-55). Они су дословце покупили изопштене, маргинализоване и болесне и однели их Христу. Каква лепа слика љубави!

Кога данас можете принети љубави Христовој?

Данас, ево сад!

Окружени сте многим људима који данас, или можда после дужег времена, нису ни од кога чули „Волим те“. Ако препознајеш Христа, можеш ли некога привести до Његове љубави?

Можда је то неко ко је из друге политичке странке. Можда је то неко ко је био болестан. Можда је то неко друге расе. Можда је то неко ко вам отежава живот. Можда је то неко кога узимате здраво за готово.

Кога данас носите Христу?

Како? Реците им да их волите.

То је све што треба да урадите, јер ако Христова љубав живи у вама, онда је делите отварајући своје срце и уста некоме коме је потребна.

У својој новој књизи Нежно и понизно Дејн Ортланд указује на дивну истину о Исусу Христу. Помаже да се разуме старозаветна позадина чистог и нечистог. Цео живот се делио на ове две категорије и ако би дошао у додир са нечим нечистим, онда би и ти постао нечист. Били бисте морално нечисти, одсечени од Бога и других људи. Зато је ова прича толико шокантна, јер људи безобзирно јуре около, додирују нечисте болеснике и приводе их Христу како би он положио руке на њих.

Али уместо даљег ширења нечистоће, долази до исцељења!

И где год је дошао, у села, градове или села, полагали су болеснике по пијацама и молили га да дотакну чак и руб његове хаљине. И који су га дотакли, оздравили су.” (Марко 6:56). Видите, Христос је имао сопствену заразу коју је ширио, пандемију љубави.

Ко га се дотакао, постао је свет. Ко га је дотакао, добио је љубав. Ко га се дотакао, добијао је исцељење.

Али ја не могу никога да излечим, кажеш. Не слажем се, јер их можеш волети! Можеш помоћи у ширењу пандемије љубави, која ће ослободити потлачене, донети наду очајницима и скинути терет оних који су оптерећени животом.

У љубави нема страха, него савршена љубав изгони страх “ (1. Јованова 4:18). Ово НЕ значи да ће страх убити љубав; него значи да ће љубав убити страх. Дакле, не можете чекати да страх оде пре него што некога заволите, прво га морате волети. Једини начин да се искорени страх је љубав, а то од свих нас прави мамце, јер одакле Љубав долази?

Имате заразу у свом срцу и ваше је да је ширите.

Ако не волите оне око себе, нико други неће.

Наш свет данас је пун неизвесности и страха. Можда неки политичари користе ово у своју корист да би вас навели да гласате за њих. Али политичари не изгоне страх, него љубав.

Твоја љубав.

Љубљени, свету је потребна твоја љубав.

Људи на барским столицама, људи који пролазе кроз развод, људи који се боре са зависношћу, људи уништени дисфункцијом.

Зато те молимо – иди, шири пандемију љубави.

*

Преузето са портала „Холи Гоуст ноутс“ који уређују Мет Грејнер и Тим Андерсон.

Мет Грајнер

Мет је најпознатији као бубњар и један од оснивача бенда „Аугуст Бурнс Ред“. Он је отворени хришћанин и утицајна фигура на хришћанској металкор сцени. Када не иде на турнеју по целом свету, Мет проводи време подучавајући бубњеве, пољопривреду и проводећи време са породицом и пријатељима.

Тим Андерсон

Тим је муж, отац и човек који воли Бога. Бубњао је откад се сећа и свирао у низу различитих извођача у распону од поп-панка, до савременог хришћанства, чак се упуштајући у „соул-гејз“. Осим своје каријере у маркетингу, Тим ради на сесијама, пише музику и пије велике количине кафе.

 

Изворник: theholyghostnotes.com/2020/11/10/love-contagion/

Превод за „Чудо“: Давор Сантрач

Објављено 13.12.2021.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име