Извор свих животних проблема је један једини: ми не пуштамо Бога у свој живот, а Бог нигде не улази на силу! А без Бога живот човека, створеног по образу и подобију Божијем, не може бити ни испуњен, ни срећан.

Ми не допуштамо Богу да уђе у наше срце, у нашу свакодневницу у наше односе са другим људима, и ту је почетак свих људских проблема, који су у суштини, проблеми живота без Бога. Прва криза рода људског у целини и човека појединачно јесте криза његових односа са Богом, из које потом произилазе све остале кризе: цивилизацијске, еколошке, економске, кризе међуљудских односа, професионалне…Све остало што нас мучи је другостепено, све су то само симптоми тог првог проблема и прве кризе: прекида човековог односа са Богом, отуђености човекове од Бога.

Од решења тог главног проблема зависи и решење свих осталих проблема у људском животу. Ако се вратимо Богу, ако се измиримо са Богом, ако пустимо Бога у свој живот све остало у нашем животу ће се временом исправити на боље, доћи ће на своје место. Духовно жив и уравнотежен човек ће у свему што ради бити такав, као и обрнуто. Духовно здрав, целовит, истински човек је свуда такав. Он не може у једној области живота бити добар, а у другој рђав. Или ће свуда и у свему бити добар или ће пак свугде и у свему бити лош, јер је у човеку и у његовом животу све повезано, и оно тајно и јавно.

Ако те муче различити животни проблеми, најпре покајнички преиспитај и исправи свој однос са Богом, јер без Бога је немогуће здраво и истинити живети.

Из књиге Духовни живот у свету без Христа

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име