У свакој животној тешкоћи и искушењу тражимо кривца. Увек је неко крив за оно што нам је тешко у животу. Да ли je то зато што, када све иде добро, не питамо шта је узрок доброг у нашем животу?
Ово питање се никада не поставља. У тешкоћама, међутим, тражимо кривца. Обично су други криви – Бог, ђаво, моји родитељи, моји пријатељи, мој муж, моја деца, моје комшије, моје колеге и мој шеф. Наравно, иза ове кривице за све, за сва зла у нашим животима, у ствари стојимо ми сами. Ми само правимо огледала од других да бисмо сами себи рекли шта заправо осећамо. На друге избацујемо бес који имамо у себи.
Христос је пред човеком који је од рођења слеп. Људи са чуђењем гледају овог напаћеног човека и постављају питање – Ко је крив Господе?
Ко је крив што се овај човек родио слеп? Христос одговора – Нико!!! Ово је учињено да би се открила слава Божија.
Престаните да тражите кривце. Постоје тумачења и објашњења која превазилазе ваше поимање ствари. Није све у вашој етици и логици.
Зашто то не прихватите?
Ваш ум не може све да објасни. Може много, али не све. То су неке ствари које су део дубљег Божијег плана које не можете протумачити. И нема добрих и лоших, кривих и невиних, лопова и полицајаца. Не постоји лош дечак који треба да буде кажњен.
Постоји нешто много дубље и док делује несхватљиво, апсолутно је хармонично и пуно смисла. Веруј Богу, чекај са стрпљењем и молитвом и осетићеш, веруј и видећеш срцем оно што твој ум не може да схвати.
Једном сам у Солуну упознао две слепе девојке. Дошле су на моје предавање. На крају су сачекале да ме поздраве. Никад нисам видео сјајнија лица, пуна светлости и радости. Изгубио сам се, нисам знао шта да кажем. Једна од њих се нагнула преко мог уха и рекла: „Не жалости се оче мој… Од дана када сам изгубила светлост, ја видим Христа… Слепило је био највећи благослов у мом животу… Бог никада не греши, оче мој…“
Нисам ништа рекао. Плакао сам и величао Господа, преплавило ме живо присуство Духа Светога. Ноћу у молитви, завапио сам – Ко зна или може да објасни Твоје планове Господе? Ти си један парадоксалан Бог, Бог изненађења, Бог пун преокрета. Ти си сав чудо Господе, слава Теби.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име