Можда сте помислили: „Ок, постао сам члан Цркве да бих имао ова богата духовна искуства где је све испуњено светлошћу, то је предивно. Имам невероватан осећај у свом срцу, то ће остати за цео мој живот…”

Па, можда ћете то добити само повремено, али то заправо није начин на који духовно искуство делује.

Каква су била духовна искуства Светог Апостола Павла? Па, ево шта нам он каже: „Па, моје искуство са Богом је овакво: гладан сам, жедан сам, лоше сам обучен, претучен сам, бескућник сам, вређају ме, прогоне и оклеветан сам…”

То је било његово искуство Хришћанства и на крају је, наравно, додао да је поред свега тога након периода у затвору, убијен.

Е сад, ученици су били шокирани када је Господ отишао од њих, Он није управљао њима. Оставио их је да сами наставе оно што треба да раде, баш као што он не управља нама „у ситна цревца“ (микроменаџментом), нама је остављено да сами наставимо оно што треба да радимо. Он не решава све наше проблеме. Он нам каже „следите ме“ и онда ми идемо за Њим а разне ствари нам долазе са леве и десне стране, добре и лоше ствари и наш посао је да идемо ка Њему.

Постајемо Његови… Одлучујемо да је Он заправо наше све, тако да није страшно да ли смо гладни и жедни, није превише важно да ли смо лоше обучени, није много важно да ли нам људи говоре непристојне ствари, није страшно ако немамо стално пребивалиште, није страшно да ли си прогањан или клеветан. Ми смо Његови. Њему се то догодило, теби се то догађа.

И постепено, као дете које учи да пузи, учи да се попне на софу, учи да направи први неодлучни и климави корак, а затим да покуша да направи још један корак напред, можда падне, али поново се усправља и иде и тако даље, постепено, постепено, наше духовне ноге ојачавају и можемо кренути усправно духовно ка Христу, суочавајући се са свим проблемима који нам долазе у сили Духа Светога, али ми сами то чинимо, испуњени вером. О томе се заправо реч у духовним искуствима. Ако желите брзо да сазнате о чему се ту ради. Ако желите да знате о чему се ради, молите се. И ово ће бити ваше духовно искуство и како то будете чинили, тако ћете јачати у вери и померати планине.

 

otelders.org/theology-and-spirituality

Превела редакција Чудо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име