Када се верује у Христово божанство, у поређењу са Њим, у поређењу са Христом, све је таштина, а то значи да не можемо ништа ставити изнад Њега.
Много пута сам вам рекао да се морамо стално подсећати, свако јутро, вече и поподне, сваке секунде нашег живота, морам да подсећам себе да „верујем да Христос Бог“. То је тако велика срећа да је у поређењу са овим све бесмислено, чак ни смрт је ништа, у поређењу са овим. То је велика радост коју имамо и морамо се стално подсећати на ту чињеницу. Рекао сам на почетку да човек увек мора бити срећан. Узрок наше среће је то што је Христос Бог… и није далеко од мене.

Он је у мени. Ово мора бити довољан разлог да будемо срећни и радосни.
А кад понекад дођеш погнуте главе, па те питам:
„Зашто ниси срећан?!” Разлог зашто вас ово питам је зато што не постоји несрећни хришћанин. Сваки хришћанин мора бити срећан и радостан ако је заиста хришћанин.
А апостол Павле наставља: ​​„Њега ради изгубих све, и све то сматрам смећем да бих стекао Христа“, да Га не пустим, да Га не изгубим, да држим чврсто на ову веру, јер вера у Христа је динамичан процес. Апостол Петар нам директно поручује да је вера у почетку као свећа, а онда се мора претворити у сунце.

А ако се запитамо: да ли сијамо светлошћу из себе? Не, немамо!
И да ли је ово прихватљив услов? Да ли је у реду да будем сам? Не. Није прихватљиво, јер је заповест Господња да будемо светлост свету.
Он нам каже: „Нека ваша светлост тако светли пред људима…“ Знамо ове речи, зар не…
Наша је обавеза да будемо светлост коју ће људи видети, осетити и доживети и која ће их испунити жељом да славе Боже… Ово је обавеза. Било да ову светлост свеће претворимо у сунце или не, ово није само опција или ствар дискреције.
То је обавеза.

Због тога смо често у цркви, али наш свакодневни живот не одговара светом Јеванђељу. И то је очигледно када дођете на исповест… Долазите са одређеним проблемима, а тиме имплицирате да сте хришћанин који има те проблеме.
И онда вам кажем, ви нисте хришћанин, јер начин на који ви видите овај проблем, начин на који видите решење овог проблема, циљеви и интереси које имате, уопште нису у складу са Светим Јеванђељем. Свето Јеванђеље захтева од нас нешто сасвим другачије. То је Божије откривење, зар не, и једна од ствари које захтева од нас је да сија светлост из нас.

 

https://youtu.be/fAANWW3loe0

 

Превела редакција Чудо

 

otelders.org

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име