По благослову Епископа ваљевског г. Исихија изашла је из штампе нова књига протојереја-ставрофора Ненада Андрића „Српска бројаница“. Књига је низ од око тридесет прича и приповетки о Србима и веома занимљивим догађајима у наше дане са наших простора која је прота задњих 25 година бележио и ткао у писану бројаницу уз богате илустрације Јоване Сокић и мајсторске фотографије Сретена Пантелића и ваљевског фото студија „Меденица“.

До сада су нам познате књиге оца Ненада Андрића о Светом Нектарију Егинском а овом писаном речју прота Ненад је прислужио писане воштанице многим знаменитим личностима Ваљевског и Подгорског краја.

О књизи између осталог каже у рецензији протођакон др Љубомир Ранковић:

„Претходна књига оца Ненада о Св. Нектарију Егинском Чудотворцу, донела је стоструки род и плод који је обогатио Житнице Господње.

Ново дело оца Неше, „Српске бројанице“ је „књига светих чудеса“, која ће дотаћи многе устрептале душе и унети охрабрење и спокој, учврстити веру, окрепити наду, ојачати љубав… И посведочити јеванђелску истину да вера рађа чудо а не чудо веру.

Од срца препоручујем ову чудесну књигу о чудима, која је својеврсни и достојни наставак славног дела Светог Владике Николаја: „Емануил“.

Читајући и пребирајући ову „српску бројаницу“ духовних руковети оца Ненада, сваки читалац кад прочита последњу страницу и реч, спонтано ће у духовном усхићењу узвикнути:

– Емануил! Бог је увек са нама и уз нас! Амин!“

Прота Ненад Андрић је објавио до сада пет књига и члан је Удружења књижевника Србије.

Издавач књиге је Народна библиотека Осечина.

Књига се може набавити у храмовима Епархије ваљевске и код аутора путем мејла: nenadandricc@gmail.com

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име