Слављење неморала, кича, шунда, псовки, примитивизма – једном ријечју свега онога што није природно и нормално; а са друге стране понижавање, игнорисање, чак отворена мржња према свему оном што је смислено и ваљано, према свему оном што је осјењено љубављу и добротом – најкраћи је пут у нестанак једног народа!
У таквом, бесловесном, миљеу рађају се најгори од најгорих; такво друштвено уређење свакодневице води само и једино ка општој катастрофи, незнању, примитивизму, дивљаштву једном ријечју. Сигуран сам више него икад да је ова пошаст само пролазна станица у бурној историји мога народа, као и генерације којима је уписивана двојка „да прођу“.
Ми се не боримо за ту фамозну „двојку“, нама је чиста петица мјерило националног и духовног уздизања.
Ја сам сигуран да је можемо имати, али се морамо мало потрудити, неће нико умјесто нас, на том испиту нема преписивања, и сви смо на њему, од седам до седамдесетседам!
Ми нисмо генерација којој је предодређено да јуриша на ровове, барем не засад, али смо генерација која мора научити добру, разуму, љубави и родољубљу генерације које долазе, и ту нема алтернативе!
Ми смо алка која не смије попустити, ми на то немамо право, јер историјски гледано нама није запао камен већ хљеб!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име