Ђоковић донира милон долара

Захваливши се најпре медицинском особљу тенисерски ас Новак Ђоковић је одлучио да ће помоћи њихову борбу против корона-вируса у Србији донацијом вредном милион долара. Он се захвалио Републици Кини на несебичној помоћи коју је пружила Србији.

И док неки као што су Ђоковић улажу средства, други који их немају улажу оно што имају. Један од таквих не млади научник и иноватор Никола Крстић.

Никола Крстић је осмислио лајф маску

Ова маска штити од  корона-вируса, али и висе од тога.

Николина маска штити  И од загађења, а има И филтере који ће јој омогићити вишедневну употребу.

Никола каже да је маска направљена од хипс пластике са специјалним филтерима. Маска ће имати X-13 филтере, који ће пречишћавати ваздух . Такви филтери се могу мењати на 10 до 14 дана, а могу се откувавати у води. А, оно што је сада најважније јесте могућност да се за месец дана произведе око 100.000 оваквих маски. Реч је о потпуно домаћем производу, који ће се производити у фабрици у Инђији. Планирано је да маске буду бесплатне, а ако то не буде било могуће, цена ће бити око 200 динара.

Митрполија донирала два аспиратора Клиничком Центру Црне Горе

Митрополија црногорско-приморска СПЦ донирала је два аспиратора Пулмолошкој клиници при Клиничком центру Црне Горе. На сајту митрополије објављена је иста вест, уз истицање захвалности коју је је наченица клинике Др Јелена Боровинић исказала у име свих лекара и здравствених радника Црне Горе.

У вези са овом донацијом изјаву је дао и протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије црногорско-приморске (МЦП). Он је т позвао грађане на стрпљење у борби против вируса корона, истакавши да је забраном литургија Црква доведена у ванредно стање. Јовановић је нагласио да се Црква моли за грађане свих религија, искористио је прилику да се захвали  љекарима и људима из Владе, који дају свој допринос како би се изборили с вирусом. Он је додао да ће вероватно и епархија Милешевска купити један аспиратор за општину Пљевље. Упућени кажу да је овосамо једна од вредних донација и хуманитарних акција иза које стоји СПЦ у Црној гори.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име