„Ја ту не могу ништа, што се моје слике не продају. Ипак ће доћи дан када ће се видети да то више вреди него цена боје и мог све у свему веома мршавог живота“ – писао је Винсет ван Гог своме брату, а данас…
Званичници овог музеја у градићу Ларкену на конференцији за медије саопштили су да су „изузетно бесни и разочарани“.
Холандија је једна од земаља у Европи која је наредила затварање свих културних установа због пандемије корона вируса, и прва у којој су лопови искористили такву ситуацију.
У ноћи између 29. и 30. марта из музеја Сингер Ларен украдена је слика чувеног холандског уметника Винсента ван Гога, а званичници овог музеја у градићу Ларкену на конференцији за медије саопштили су да су „изузетно бесни и разочарани“ због тога што се десило.“Ово је стварно ужасно, посебно у овим временима…“, рекао је директор музеја Јан Рудолф де Лорм.
Незванично се сазнаје да је у питању уметничко дело „Де Лентетуин“ (Башта у пролеће) из 1884. године које је у „Сингер Ларену“ било на позајмици из музеја у Гронингену.
Полиција је саопштила да се провала у музеј десила око 3 ујутру, а да су детективи цео дан провели читав дан на расветљавању догађаја, међутим нису успели да сазнају ништа. Ово није први пут да је опљачкан музеј у Ларену пошто је 2007. украдено чак седам вредних статуа.

Изор: Национална географија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име