Подручје које се налази на 27. северној паралели спаја врло значајна и позната места – Бермудски троугао, пирамиде из Гизе и Хималаје. Често је називају и „зоном тишине“, мистериозним местом на планети које зауставља функционисање сатова и радио апарата, а заиста је једно од подручја с највише аномалија на целој планети.
Тамо, чини се, ниједан уређај не функционише исправно, а научници који су изучавали подручје нису нашли логично објашњење за те појаве па остају збуњени бројним загонеткама које носи.

Ова „ванземаљска пустиња“ налази се на 2.000 метара надморске висине, а мистериознија је него што се да наслутити

Тамо, усред ничега, мистериозни гвоздени обеликс висок скоро три метра висине стоји самостално, показујући према енигматичној регији лоцираној на истој линији, повезујући је с другим местима препуним аномалија и славним египатским пирамидама. Иако су зону посећивали научници различитих специјалности, једино што су открили су ствари које не могу објаснити.

У неким њеним деловима сатови не функционишу, компаси не показују север, а радио уређаји оглашавају само тишину.

Надимак зона тишине није добила због недостатка звука, већ због феномена у којем се радио таласи не могу правилно дистрибуирати. Да би тамо комуницирали радиом морате имати много среће, или се пак налазити на строго одређеном подручју, али чак ни тада комуникација не траје дуго.

Иако се то подручје сматра жаришном тачком паранормалног, људи заправо живе тамо. У Зони тишине неколико је кућа с великом међусобном удаљеношћу. Оно што је такође занимљиво је да те камене куће не садрже гвожђе или било који други метални материјал, али ипак су магнетске природе и привлаче магнете.

Неки верују да се све то догађа због високе концентрације гвожђа у том подручју. У далекој прошлости, ова регија је заправо била потопљена под водом и велики број метеорита се овде срушио.

Феномен је истраживала научна екипа из града Тореона, а утврдили су да су аномалије узроковане постојањем магнетског конуса који узрокује јонизацију у атмосфери која блокира пренос радио таласа.

Од 19. века постоји велики број извештаја о паду метеорита, али и о појави мистериозних светала, због чега теоретичари завере то подручје називају и НЛО вортексом, односно могућим локацијама где ванземаљци имају своје подземне базе.

 

 

 

 

 

Vestionline

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име