Освојила је „Mirzakhani“ награду на Интернационалној међународној олимпијади 2019. године за најбољу математичарку света у такмичарској математици, а већ трећу годину за редом добија златну медаљу на Европској Математичкој Олимпијади за девојке.

Јеленини изузетни резултати донели су јој још једно признање – титулу младог хероја Србије и прво место на конкурсу „Youth Heroes“!

Овог лета сам освојила златну медаљу на Међународној математицкој олимпијади, која је најпрестизније такмичење за средњошколце из математике. Такмичило се око 110 земаља широм света, а скоро свака је имала тим од по 6 ученика. Такође, исто ове године, на Европској математичкој олимпијади за девојке сам била прва са максималним бројем бодова.

Јелена од 2017. године добија стипендију за изузетно надарене ученике и студент, од када и остварује велике успехе на математичким такмичењима. Око њеног врата била је бронзана, а потом и сребрна медаља на Интернационалној међународној олимпијади. Титулу најбоље математичатке Европе завредила је у 2018. и 2019. години.

Одувек сам волела математику. Од како сам уписала Математичку гимназију у 7. разреду, веома брзо сам напредовала. Радила сам доста, али сам уживала у томе и имала сам одличне резултате од почетка. Та два, рад и резултати, међусобно су се преплитали, и ето ме где сам сад – каже ова млада девојка која од наредне године планира да студира математику на неком од престижних светских универзитета.

Највећи изазов ми је време искрено. Треба стићи све: школу, спремање енглеског, дружење и да се бавим оним што ме заправо занима, математиком. Врло ми је драго што сам изабрана за добитницу „Youth Heroes“ награде и што постоје признања попут ових, која стављају постигнућа младих у први план – каже Јелена Иванчић, која је победница категорије наука и образовање међу средњошколцима. Конкурс „Youth Heroes“ су по четврти пут за редом организовали Exit фондација и НИС, уз медијску подршку Радио-телевизије Србије и медијске куће Ringier Axel Springer.

 

 

dnevnizurnal.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име