Састојци:
2 шоље кукурузног брашна
1 шоља обичног брашна
1 прашак за пециво
Мало соде бикарбоне (опционо)
3 јаја
Мало соли
Мало шећера
1 шоља топлог млека
½ шоље уља (пола маслиновог, пола биљног уља)
1 шоља фета сира
3 шоље сецканих печурака
1 парадајз, исецкан
1 процеђени јогурт
1 лук, сецкани
1 црвена паприка
1 зелена паприка
1 веза першуна
1 гомила копра
Рендани пармезан
Упутство:
Печурке пропржите на уљу да омекшају и порумене.
Пустите их да се охладе.
Умутити јаја у миксеру.
Затим додајте млеко, јогурт, уље и све остале састојке. На крају додајте печурке и пажљиво промешајте.
Оставите смешу 10 минута да нарасте.
За то време загрејте рерну.
Смесу сипајте у калуп за печење премазан путером и поспите колач ренданим пармезаном.
Пеците на 200 степени 50-60 минута
Рецепт преузет из књиге оца Епифанија „Кухиња свете Горе Атоса“