Састојци:

2 шоље кукурузног брашна

1 шоља обичног брашна

1 прашак за пециво

Мало соде бикарбоне (опционо)

3 јаја

Мало соли

Мало шећера

1 шоља топлог млека

½ шоље уља (пола маслиновог, пола биљног уља)

1 шоља фета сира

3 шоље сецканих печурака

1 парадајз, исецкан

1 процеђени јогурт

1 лук, сецкани

1 црвена паприка

1 зелена паприка

1 веза першуна

1 гомила копра

Рендани пармезан

Упутство:

Печурке пропржите на уљу да омекшају и порумене.

Пустите их да се охладе.

Умутити јаја у миксеру.

Затим додајте млеко, јогурт, уље и све остале састојке. На крају додајте печурке и пажљиво промешајте.

Оставите смешу 10 минута да нарасте.

За то време загрејте рерну.

Смесу сипајте у калуп за печење премазан путером и поспите колач ренданим пармезаном.

Пеците на 200 степени 50-60 минута

Рецепт преузет из књиге оца Епифанија „Кухиња свете Горе Атоса“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име