Света Анастасија је рођена у Риму, од оца паганина и мајке хришћанке. Живјела је у трећем и четвртом вијеку. Од младих дана се окренула ка Господу Исусу Христу. Но, по несрећи, њен отац је уда за паганског властелина.Она, иако у браку, тежила је дјевичанству. Изговорала се разним женским болестима да не би ступила у интимне односе са својим супругом. Због тога је овај тешко мучио глађу и жеђу. А кад је сазнао да посјећује хришћане заточене у тамницама, мучење се врло интезивирало. Али њен супруг настрада приликом неког путовања у Персији.

Своје богато наслеђе поче издашно да раздјељује убогима. Пострадала је више пута због своје вјере у Христа, али је Бог сваки пут чудесно избављао. Једном је тако била стављена са осталим хришћанима у брод да потоне, али је чудесно спашена
.На крају бива убијена у граду који припада данашњој Сремској Митровици, тако што је рукама и ногама била привезана за колчеве. Ово се десило у годинама непосредно прије престанка гоњења хришћана, слично Светом Димитрију Солунском.

Света Анастасија Узорошетељница посебно помаже женама. Штити од злих сила, од ситуација кад осјећамо да се вртимо у зачараном кругу и од разних других невоља и проблема. Све жене, посебно, а и сви, који трпе разне напасти, насиље, болести, духовне проблеме треба да се обрате у молитви овој великој Светитељки. Њен манастир се налази тридесет километара далеко од Солуна. Велика чуда њеним молитвама се и данас дешавају, посебно су познати случајеви исцјељења у Грчкој. Дјелић њених Светих Моштију припада и Српској Православној Цркви, Митрополији Загребачко Љубљанској.

Света Анастасија Узорошетељнице, моли Бога за нас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име