Давид је гледао кроз прозор кишу.Данима пада.Почеле су да му се јављају све сумње и архетипови у вези вјечне судбине.Живот са демонима у неописивом стању.Тешко мени, тешко мени, говорио је сам у себи.Камо среће да се не родих, говорио је много пута.
Јави му се демон његов “анђео чувар“, чувши његову патњу и јауке.Што не позовеш свог великог учитеља, ја ћу ти помоћу, упита демон? Добро, одговори интелигентни Давид, али да ли ће то стварно бити он? Твоје је да вјерујеш, зар не кажу тако и хришћани, одговори демон. Да, али то је нешто друго.Како год, било кога да позовеш у помоћ, ти си наш.Ми смо ти на располагању, први ја, зар ти нијесу рекли да ме контактираш? Јесу.Е, па онда, то је то, ја сам твоја слушалица.Помоћићу ти да контактираш учитеља, заиста је велики био, чуди ме да је тебе уопште одабрао.
У једном моменту, као из неког портала изашао је он, психијатар, његов учитељ.
Шта је Давиде, у чему је проблем? Бојим се вјечних мука, бојим се свега, одговори “човјек“.Зашто, мени је доље сасвим у реду.Тачно је да се неко мучи у аду, али то су хришћани који нијесу испунили услов за Царство Небеско.Типовима као ми, у паклу је одлично.Не вјерујеш ваљда у огњене котлове и сличне глупости? Од тога нема ништа.Огањ је страст коју су људи имали за живота, а после смрти не могу да је задовоље.То ћеш наћи и код многих великих хришћанских теолога.Ми код нашег господара, можемо да задовољавамо све страсти, али као што знаш ја нијесам био нарочито заинтересован за тијело.Моја страст је гноза, знање.Овдје сам открио много тога што нигдје друго нијесам.Луцифер ми је лично саопштио тајну гријеха.Како лови људе, које инструкције даје демонима и људима који му служе.
Учитељу, да ли си то стварно ти, упита Давид? Ја или неко други свеједно је, иста порука из пакла гласи“ не помишљај на издају, иначе“…Потом, наводни човјек нестаде, а и демон.
Скупише се двадесторица на састанак, а међу њима и Давид.Предсједник се обрати осталима, господо, мора се извршити ритуал, да видите још један пут како се поступа са издајницима.
Уђоше у ритуалну салу.Био је полумрак.На олтару је лежао свезан човјек са повезом преко уста.Трзао се јадан, али никога није било да му помогне.Потом се обрати предсједник, сви знате овога човјека, све смо му дали, а он, он је кренуо путем, који се код нас не прашта.Издаја.Ево овако завршавају издајници, све вријеме гледајући у Давида.Човјек којег су припремили за жртву Сатани, био је један од најутицајних власника медијских кућа у држави, а слободно се може рећи и у свијету.Изгледа да му је савјест прорадила, био је упозорован од двадесеторица, али он је мислио нико неће открити, али јесу.
Дошао је свештеник и почео ритуал.Сви су мирно стајали.Давид се презнојавао од страха.Ритуал је био специфичан, другачији него раније.Пошто уобичајно изговори молитве на древним језицима и домицилном, узе ритуални нож и полако поче да сјече човјека по разним дјеловима тијела.Ово је изазивало неописиви бол дотичном.Тачно је свештеник знао како и шта да уради да што више повриједи жртву.Све је трајало сатима.На крају му је извадио тако прецизно срце да још увијек је куцало по вађењу из тијела.Опет је завршио молитвама Луциферу држећи срце у рукама као жртву њему.
Давид је после овога био неописиво потресен.Отишао је кући.Било му је мука.Повраћао је више пута.У једном моменту су на телевизији јавили да је власник познате телевизијске куће настрадао несрећним случајем у саобраћају.Прилог је био добро и убједљиво урађен, да не зна шта је све било, нема теорије да би помислио на ма који узрок смрти осим онога што су саопштили.Био је толико усамљен и сам, није имао ником да се обрати, осим оних које је хтио да заобиђе.Пошто није знао шта друго, назвао је једног друга који је имао проблема са опијатима још од дјетинства, да му да број неког дилера, јер више није могао даље да издржи.
Еј, гдје си Јане, знаш, знаш, знам да ти знаш дилере, дај ми нечији број, човјече, полудјећу.Давиде, стани, у чему је проблем? Не препознајем те, откад тебе толико дроге занимају? Ја сам се скинуо, нема шансе поново у то да улазим.Давид је само ћутао, као и његов пријатељ.Добро, како год, ево ти број Чарлса, он ти има све.Али пази, не петљај се превише са тим, то је мука.Давид помисли, има ли веће муке, него што сам је ја допао.
Хало, да ли је Чарлс? Ја сам пријетељ Јана Кемдена, он ми је дао ваш број, можете ли ми набавити већ, знате, да се нађемо, биће најбоље.Све је сигурно, не брините се.
Назовите Јана, ако ми не вјерујете.Тако се Давид раскосура са дилером, нађоше се у једној уској пустој улици са неколико бескућника.Шта ти треба, упита дилер, вјероватно кокаин? Не, хорс и спид.По мало и од једног и другог.Добро, хоћеш да пробаш? Не, молим те пожури.У праву си, прозбори дилер кроз зубе, може нас мурија затећи.
Кад завршише посао, сврати до апотеке да узме неколико шприцева и игала.Кад је дошао кући стајао је над отвореним папирићем хероина неко вријеме.Одвоји мало и ушмркну.Већ се боље осјећао, али знао је да ће и то брзо проћи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име