Давид је сједио у својој соби.Била је полутама.Размишљао је да дозове свога “анђела чувара“, рекли су му Левијатан да га зове.Након спровођења формуле ритуала појавио се господин лијеп, висок, у одијелу.Ти си…Да, ја сам Левијатан, шта си очекивао да видиш, наказу? Не зезај, дуго си овдје, знаш да ствари тако не функционишу.То си већ одавно требао да знаш, интелигентан си.
Могу ли нешто да те питам, упита Давид? Питај, одговори демон.
Можеш ли ми нешто поближе о себи рећи, како је изгледао Рај, како његов губитак, шта Вам је утјеха након изгнања из њега, уопште све нешто о твом битисању?
Компликовано је то? Налазили смо се под Луциферовом јуридиксцијом, он нам је био вођа, још кад смо били небески ангели.Само ћу ти казати да смо ми само слиједили послушање, а и сад је у многим хришћанским деноминацијама, па и оним са изворном традицијом послушање веома битно.Можеш се распитати.Ваши прародитељи Адам и Ева су избачени због непослушања, понуђена им је могућност повратка, чак је Распети поднио велику жртву за њих.Да ли је неко поднио било какву жртву за нас, не.Шта очекују на Небу, да будемо добри, да људе не обраћамо на нашу страну.Људи су незахвални и невјерни, опет ће кад се нађу у Рају једном отпасти.Шта ће бити онда? Бог ће звати нас да се вратимо, чак ће пристати на оне захтјеве због којих нас је избацио.Луцифер ће бити једнак са Њим.Можете се на крају ви људи наћи сами у паклу, неће нико више хтјети да се заузме за вас, осим оних који су служили нама и нашем вођи.Он ће вас спасити, јер ће бити једнак са Богом.Многи људи мисле да смо ми глупи, да нећемо да се покајемо из гордости.Јесмо поносни, али истрајаћемо у нашим захтјевима, добићемо што смо тражили.
А, што се тиче губитка Раја, рећи ћу ти да је то нешто ужасно. Умирање и огромна празнина, бол, али не у људском смислу, то ви не можете искусити, али нашли смо своја задовољства јер смо моћни.Имамо способности, које нам Бог никад неће одузети.Још увијек се нада на нас.Да ти искрено кажем, људе смо увијек ми побуњени гледали са презиром, не зато што нешто сте нам посебно битни, осим зато што Вас Бог воли, и зато га иритирамо.Нас је оборио, ми смо оборили вас.Вјероватно да имају могућности и анђели на небу би презирали људски род, али немају послушање од Бога за то.Он би и њих истјерао због тога.Мислим да им нијесте по вољи, боре се са нама за вас, само да угоде Богу.Не знам искрено ни да ли вас Бог уопште воли, тешко је Њега разумјети, како вас може вољети такве никакве, а нас је прелијепе и савршене је одбацио.Можете бити паметни једино ако будете нас слушали.Да нијесте нас послушали, кад сте преступили заповијест да не једете са Дрвета познања добра и зла, били би сте досадни инвентар у Рају.После тога Бог, иако је био љут, мада знао је шта ћете урадити, више вас је цијенио.
Ето, рекао сам ти и превише.А сад ме слушај.Требао си ти да будеш Антихрист, испуњавао си услове, али сад је касно.Али, не брини, бићеш велики, то већ јеси.Мораш да нађеш подесног кандидата за то.И твој учитељ је некад био кандидат за ,,месију“ али је испао, тако и ти.Он је тебе нашао, истекло је вријеме, сад мораш ти.Увијек морамо имати потенцијалног кандидата.Да ли ти је јасно, ово је од велике озбиљности?

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име