И шта си урадио Давиде, има ли помака? Господине, ја, дајте ми још мало времена, дилер ми је саопштио да је нашао одличног момка за посао, али да се изгубио, појма нема ништа о њему, као ни његова породица.Сумњају да је убијен.
Није, рече предсједник.Они су га преобратили на њихову страну.Кад би нешто могли да сазнамо о тим људима, њиховом поријеклу и страстима, поготово.
Можда да им убацимо неке женске, да се праве као преобраћенице, покајнице од блуда, а да их наведу на исти. Само треба наћи врло вјеште особе. Ако то не успије трагаћемо за нечим другим. Од нешто ће се саплести.
Харолде, да ли онај твој пријатељ држи елитну јавну кућу? Да.Назови га одмах, договори са њим неке фаталне цуре, добре у свом послу, које ће глумити уличне проститутке покајнице, жалити се на свој живот, поријекло, дјетинство.Вјероватно ће насјести, нијесу толико паметни, а јесу од крви и меса.Само треба поступати опрезно и полако.Нека прво стекну повјерење у дјевојке.Не треба исхитрено да поступају.Има времена да их улове, планови могу мало сачекати, само да их макнемо са улице, а можда их окренемо и на нашу страну.
Давид пошто је дошао кући, одмах се бацио на опијате.Било му је доста двадесеторице, демона, па и његовог покојног учитеља.Сјећао се свога дјетинства, свих безбрижних дана.Како је некад срећан био, и како је упао у све ово, зашто баш он.Добро је рекао учитељ пред смрт да му оставља проклество, а не благослов.Пакао је већ овдје на земљи почео, одавно.Сваки дан мука.Неко би рекао успјешан је, млад и здрав, а у ствари је дубоко болестан, болестан до адског бездана, коме ни сам дно не назире.То је рупа у којој пад траје бесконачно.
Предсједниче, изгледа да ситуација иде добро, говорио је Харолд.Они бескућници су се навукли на причу дјевојака и њиховом покајању.Савјетују их да оставе све, почну нови живот, можда и сазнамо нешто брзо о овим типовима.А шта да пратимо дјевојке, ухватимо их, киднапујемо и натјерамо да проговоре.Приредили би смо им велике и неописиве муке.Толико сам љут.Полако предсједниче, рече неко од двадесеторице, типови нијесу безазлени, можда играју игру са нама, стрпимо се.Да, у праву си, одговори предсједник. Стрпићемо се.А онда, неће бити милости ни њима ни свим њиховим покајницима и ученицима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име