Није све што је законито и правно, праведно. Могу се многи догађаји и злочини прогласити за ,,праведне“. Али нису…

Један од таквих случајева је везан за српски народ. Наиме, од давнина асимиловани, превођени у друге религије, под уценама, насилно. Жртве и злочини над њима умањивани, чак, ако би неко покренуо то питање сматран је за ,,великосрпског“ националисту, шовинисту. Па и странци, који би се по некој својој професионалности одлучили намерно или можда нехатно да уђу у те воде, проглашавани би били исто тако за ,,четнике“ , ,,фашисте“ и итд. Да би неко био добар Србин, по ,,међународним“ стандардима, најпре треба да буде ,,не србин“. Да, баш тако. Да случајно не помиње жртве свога, или можда не-свога народа, па чак, ако су им страдали и блиски чланови породица. Да сваку акцију или злочин, од међународних или регионалних страна, а које су супротстављене њиховом народу, проглашава као ,,легитимне“. Да редовно обележава страдање жртава супротстављених народа, разним перфомансима, по не-свом главном граду Београду. Што је да не буде забуне сасвим у реду, и исправно, заиста. Али, проблем је да ли код ових Срба постоји искреност према тим људима, које оплакују или то можда раде да би били модерни, кул, Европљани, Американци или већ ко. Јер, ако не дају да се помињу жртве њиховог народа, проглашавајући то за ,,не добросуседску“, ,,не цивилизовану“, ,,назадну“ политику, онда, како могу заиста плакати по туђим гробљима. Не знам.

Да, коначно ,,добар“ Србин стварно више треба да се суочи са ,,својом“, тачније страном псеудопрошлошћу и стварношћу, да тако учи остале своје не-сународнике. Да, да ипак мисли да Срби никад неће испунити те ,,Сизифовске псеудостандарде“. Да, примају неке донације за све ово, али да се жале преко мере донаторима, да је посао узалудан.

Да, замало заборавих, овакви Срби у немогућности других ,,мирних“ средстава предлажу да би можда ипак било најбоље решење за своје не-сународнике,да се пошаље та ,,хуља“, поново у Јасеновац, Јадовно, Паг, јаме, можда ће коначно и мртви научити лекцију.
,,Добар Србин“ је можда, ипак онај, који сматра да је најбоље извршити потпуни геноцид над својим не-сународницима, нешто попут дезинсекције, дератизације или тако нешто.

На крају ће ,,добар“ Србин бити проглашен за међународног ,,хероја“, који је успео да живи међу таквим ,,дивљацима“, да их део ,,еманципује“, тако да и нијесу више Срби, а за део, да позове међународне партнере да се изврши коначно решење над ,,непоправљивима“.

 

Милош Лалатовић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име