Један од показатеља пропасти једне цивилизације је и пораст броја менталних обољења. Некад се сакривало, а данас је толико ова пошаст попут куге експлодирала, да се све мање може мучење изазвано шизофренијом, биполарним поремећајем, депресијом и другим обољењима новијег типа затајити.

Поред типичних психичких обољења све више долази до легализовања лудила. Понашање које до прије неког времена било неуобичајено и луцидно, сад постаје норма. Симптоми карактеристични за параноидну шизофренију се путем разних интернет канала нашироко промовишу, тако да се губи граница чак између симптома озбиљних психичких поремећаја и стварности. Све више се живи у паралелном свијету. А, често то живљење резултира самоубиствима и трагедијама. Што човјек жели да буде успјешнији у овоме свијету посеже за различитим лукавствима и препреденостима и сам упада у своју замку. Има лажно искуство које препознаје особине људи сличних њему, али то је све до одређене границе, кад се то све претвара у лажну сумњичавост и луду игру, а онда иде у параноју и сумануте идеје.Невјероватно, али истинито да лукавство, као лажна интелигенција води људе ис упу лудило. Управо је тешко и одвратити душевно обољелог човјека од своје суманутости зато што се држи ње као нечег вриједног, скривеног знања, које није доступно свакоме. Често се и њихов језик одвија у тајанственим шифрама. Интересантно да је ово присутно и у разним окултним организацијама. На крају зидање ове мистичне вавилонске куле ће довести до мијешања језика и људи ће се све мање разумјети.

Лудило представља одсуство комуникације човјека са самим собом, а потом и са околином. Такво стање доводи до очајања, а потом самоубиства.

Све ово је повезано и са апсурдом гдје људи живе своје животе, само ето тако, не би ли их преживјели. Да не би сами себе нашкодили налазе утјеху у послу или нечем другом, неко у дјеци или кућном љубимцу. Можда се многи нијесу убили само зато што су морали да нахране пса или мачку. И са дјецом је иста прича, док их исти не пошаљу у старачке домове, а онда у тим установама им се губи сваки смисао, ако је човјек био чисто материјалистички настројен. Након свега преостаје му да нађе смисао у неком често бесмисленом задовољству или да се убије. А, можда су те душе већ одавно мртве. Мртве душе су читав овоземаљски живот изводиле свој луди плес.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име