Мари Ан Беван рођена је 1874. године, била је веома лепа млада жена и радила је као медицинска сестра. Карактеристике њеног изгледа су трајне. Она има ненормалан раст и изобличење црта лица, сталну главобољу, јаку слабост вида и болове у зглобовима и мишићима. Након што јој је супруг преминуо, и са својом тешком болешћу, морала је да издржава и школује своју децу. Након што је нагомилала велике дугове због своје болести, протерана је са посла. Фрустрација и финансијске потребе, натерала ју је да учествује у такмичењу (најружнија жена на свету). Освојила је понижавајућу и увредљиву награду чија је вредност износила свега 50 долара. Затим су је одвели у циркус да обави све градове у Британији, јер су људи хрлили да виде: „Најружнију жену на свету“.

Патила је изнутра, а тело јој је било пуно рана и акутних инфекција,  Услов циркуса је био да пешачи на велике даљине да би је људи видели. Упркос боловима у стопалима и зглобовима ишла је и ћутала због своје деце.  Људи су јој се смејали, али успела је да одгаја своју децу и ишколује их. Наставила је са овим понижавањем све док није умрла од бола и пала усред циркуса и гомиле док су јој аплаудирали, мислећи да глуми. Умрла је 1933.

Један од њених синова је реко након њене смрти:
„Моја мајка је доносила хлеб за нас, а ми смо били гладни. Целу ноћ је плакала и говорила је: Осећам да не заслужујем да будем добра мајка, морам ли бити лепа да бих ме поштовала ?!“

Да постоје стандарди за лепоту човечанства … Мери Ен Беван би добила наслов: (Најлепша жена на свету)

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име