Манастир Хиландар поклониће 20.000 литара вина из сопствене винарије породици Петровић из Ораховца на KиМ којима је полиција привремених институција одузела вино супротно свим законима и прописима, односно као вид одмазде због учествовања у филму о нобеловцу Петеру Хендкеу.

Манастир Хиландар је контактирао породицу Петровић из Ораховца са намером да подржи њихову борбу за опстанак на Kосову и Метохији и поклониће им 20.000 литара хиландарског вина.

Срђан Петровић је прихватио поклон и казао да му је вино одузето само зато што је главни актер филма “Чекајући Хандкеа” који говори о положају Срба на KиМ и њиховој борби за опстанак.

Одузимање вина нема никаквог утемељења у законима и прописима, а манастир Хиландар као кућа свих Срба посебно брине за Србе на Kосову и Метохији.

– Срђан и његова породица нису сами, Хиландарци су са њима и свим Србима на Kосову и Метохији. На овај начин бар делом ће бити надокнађена штета начињена Петровићима насилним и противправним одузимањем вина из њихове винарије у Великој Хочи – наводи се у саопштењу манастира, а преноси Централ медиа.

Вино ће Петровићи складиштити у Централној Србији како поново не би дошло до одузимања.

Подсетимо, породици Петровић је полиција тзв. Kосова насилно отела 42.000 вина и ракије из њихове породичне винарије. Драма је трајала два дана током којих је кућа породице била под окупацијом.

Извор: Вечерње Новости

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име