Како ми можемо да начинимо корак ка Богу? Пре свега својом жељом да будемо послушни Господу…

Приближите се Богу и Он ће се приближити вама (Посланица Јаковљева 4, 8).

Господ нас све позива к себи, али на нама је да направимо први корак на том путу. Ако ми учинимо само један једини корак ка Богу, Он ће направити десет корака ка нама.

Сетимо се јеванђелске приче о блудном сину. Након што се покајао, блудни син је кренуо натраг ка дому свога оца, да призна своју грешку и затражи опроштај од њега. Отац који је видео свог сина док је овај још био далеко, обрадован његовом одлуком није ни мало оклевао, већ је имао љубави и самилости да му притрчи и да га загрли.

Зашто је то тако? Зашто нас Бог позива и очекује да ми направимо макар један корак ка Њему? Зато што нас Он бескрајно воли и зато што жели да му ми слободно, по својој вољи и без икакве присиле, узвратимо ту љубав.

Како ми можемо да начинимо корак ка Богу? Пре свега својом жељом да будемо послушни Богу. На који начин можемо да покажемо да у нама постоји та жеља? Бог познаје наше срце.

Пре него што ми било шта кажемо или учинимо, Он види шта желимо, али да би наша жеља била истинска и искрена потребно је да она постане делатна.

Дакле, потребно је да најпре верујемо у Бога, затим да живимо по тој вери, да учествујемо у Светој Литургији, да се причешћујемо Светим Даровима, да узносимо молитве Богу, да чинимо добра дела својим ближњима.

На тај начин приближићемо се Богу и Он ће се приближити нама.

 

 

bastabalkana

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име