По задивљујућој биографији Дениз Хејл, рођене у Београду под именом Душица Радосављевић, могли би се написати романи. Била је блиска пријатељица свих чије име нешто значи, бивша супруга Винсента Минелија и краљица америчких елитиних кругова, а ово је прича о њеном животном путу преко трња до звезда.

Душица Радосављевичћ, у Америци познатија као Дениз Хејл, у раној младости побегла је из Југославије, тачније из Београда где је живела у сиромаштву, и отишла у Италију. Она данас за себе прича да је имала невероватно пуно среће и да је водила привилегован живот, али у раним годинама њеног детињства ништа није указивало да ће живети у невероватној раскоши и да ће бити жена која је уплетена у све еминенентне слојеве друштва.

Преко трња до звезда

Детињство и тинејџерске године провела је са баком и деком на Врачару, у улици Проте Матеје, јер су њени родитељи често били одсутни – отац јој је био краљев официр. Потом је као шеснаестогодишњакиња отишла одмах после рата отишла на једну екскурзију и решила да се више никада не врати – јер њена породица нашла се у комунистичкој немилости и све им је узето. Она и неколицина њених пријатеља пронашли су човека који ће их својим чамцем пребацити у Италију. Била је избеглица без докумената, а живела је у избегличком логору. Почела је да ради као манекенка за неке мање модне куће и тада је упознала свог првог супруга, богатог Италијана Ђузепеа Ђигантеа.

“Пре удаје нисам знала да је толико богат. Тада сам имала 16 година, пет хаљина, две торбе и три пара ципела. Било ми је тешко, али сам осећала да ме чека нешто дивно”, рекла је пре 20 година за “Глас јавности”.

Царица Сан Франциска

С првим супругом пропутовала је цео свет. Али, брзо је уследио развод и Душица одлази у САД где упознаје Винсента Минелија, чувеног режисера и оца славне Лајзе Минели. Удаје се за њега и тако постаје маћеха славној холивудској диви којој је и данас велика подршка.

Брак с Минелијем био је њена улазница у свет гламура. Почела је да се дружи с великим звездама и полако стварала углед у Холивуду, а убрзо је у овим круговима постала позната и као “царица Сан Франциска” јер су мушкарци падали пред њом на колена, и то не било какви – већ они успешни и паметни.

Трећа срећа

Са Минелијем је постала краљица друштвених кругова, али трећи брак донео јој је невероватно богатство и светски углед. Познанство са Прентисем Кобеом Хејлом, једног од најбогатијих Американаца, брзо је прерастао у нешто више. Постала је његова љубавница, оставила Минелија и преселила се у Сан Франциско. И данас тврди да је он био највећа љубав њеног живота.

Кобеова тадашња супруга Мариалис знала је за његову аферу с Душицом те је 1969. године, када је схватила да неће моћи да спаси брак, починила самоубиство.

–Винсент је био диван човек, али нисам могла против себе. Кад смо се упознали Прентис је био у браку. Никад се нисмо покајали. За двадесет седам година, колико смо провели заједно, само три недеље били смо раздвојени. Одувек сам била својеглава и свима говорила шта да раде. Једино је он био јача личност од мене – признала је својевремено.

Душица је у то време организовала најпопуларније забаве у граду, дружила се чак и с Регановима, а након Титове смрти на његову сахрану дошла је као члан америчке делегације. Данас је и даље једна од најугледнијих чланица холивудске друштвене елите и време проводи с бројним звездама, а бави се и хуманитарним радом.

–Волим богат друштвени живот, али и те како умем да ценим стабилност, време проведено са једним или двоје блиских пријатеља. Волим да сам сама. Мој ранч је место на ком сам најсрећнија – рекла је она.

Никад не тужи српску маћеху

Ова Српкиња открила је и да је у себи увек сачувала онај карактеристични српски понос, пркос и неустрашивост. Испоставиће се да су јој управо те карактеристике биле потребне након Хејлове смрти када су његова деца покренула судски поступак како би је лишили наследства.

“Ако хоћете у бој, имаћете српски рат”, рекла им је тада удовица, а после пет година процес је окончан у њену корист. Пријатељи су јој тада поклонили јастук на коме је писало “Никад не тужи српску маћеху.”

 

 

 

serbiantimes.info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име