Шта је то „скривени благослов? То је благослов Божији који је скривен иза онога што нам се у животу јавља као туга, тешкоћа, казна, проблем, трагедија…

Знај да иза свакога проблема у животу, иза сваке тешке животне ситуације стоји скривени благослов Божији. Нема ничега у твоме животу, од тренутка када се ујутру пробудиш до тренутка када легнеш у постељу, што нема за крајњи циљ да ти донесе духовну корист. Наравно, није ти све што ти се догађа пријатно, не доноси ти све задовољство и уживање, али је, у сваком случају, теби на духовну корист, на твоје исправљање, на спасење. На то мисли Св. апостол Павле када каже: А знамо да онима који љубе Боја (Он) све помаже на добро (Римљ. 28, 8).

Када човек воли Бога изнад свега и живи уздањем у Бога, и гледа на живот очима вере, онда он осећа да све што му се догађа у животу јесте на његово добро. И тада му све у животу помаже да чини добро и бива му на духовну корист. Тада све и сви око нас постају наши „сарадници“. Чак и наши проблеми, тешкоће са којима се суочавамо, све животне препреке постају наши „сарадници“. Све нас то подстиче да се крећемо кроз живот прибраније, да духовно јачамо, да надилазимо сопствена ограничења, да хришћански напредујемо. У нашем животу све се догађа по вољи и допуштењу Божијем, а Бог не жели да нас уништи, већ да нас спаси. Шта год се догоди у нашем животу  – на наше је добро. Иза сваке невоље, искушења, страдања стоји скривени благослов Божији, јер свемилостиви Бог користи све на наше спасење.

Из књиге – Духовни живот у свету без Христа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име