Митрополија Каисариани, Виронас и Имитос огласила се поводом ЧУДА у цркви Светог Димитрија у Виронас-у, где је икона Богородице Паригоритисе ЗАПЛАКАЛА.

Митрополија је изјавила да су на празник Рођења Богородице, 8-ог септембра (Грци славе по Новом календару, што је тринаест дана пре Јулијанског календара. Прим. Прев.), у време када се читало јеванђеље, долазећи парохијани приметили су да је икона Богородице Паригоритисе почела да плаче. Следећих дана поновило се исто и зато су верници долазили у Цркву да целивају ту икону Богородице.

„Према традицији наше Цркве, такви„ знаци “од Господа тичу се верних, а не неверних. Верницима нису потребни докази и ослањају се на своју веру која се изражава кроз њихове духовне борбе. Ово су Божји знаци за верне “, навела је Митрополија. Такође је наведено да се догађај догодио у време служења Свете Литургије „када Дух Свети походи то место и својим присуством благосиља заједницу“. „У Новом завету има много одломака који се односе на Божја дела која су се испољила у време молитве (Преображење Господа нашега, ослобођење апостола Петра, визија Апокалипсе, итд.). Дан у који се догодио догађај, а то је празник Рођења Богородице, такође је ново Божје знамење. Мајка Божја теши и подржава верне људе да остану постојани у својој вери.

Чињеница да се „знак“ испољио на одређеној икони Свесвете „Паригоритиса“ (Утеха) значи да је Богородица подржавала и тешила вернике, као што је тешила и подржавала апостоле и друге вернике ранохришћанских заједница када су хришћани били прогоњени и затварани. Ранохришћанске заједнице су се окупљале мислећи на Богородицу. Молимо се да нас наш Господ заштити у тренутној ситуацији “, навела је Митрополија.

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име