Брачни пар из Србије који је отишао на летовање на грчко острво Евија завршио је у болници у граду Ламија због лечења ковида 19, а путници који су са њима дошли на то острво послати су у карантин. Брачни пар је таксијем превезен у Ламију, док су остали чланови групе стављени у хотелски карантин.

Ова епизода би могла да се назове “Некима је живот мајка, а неком маћеха!”

Док је један број српских туриста због позитивног теста на ковид 19 морао да прекине одмор, други су добили више него што су платили!

Тест који је урађен у аутобусу са српским туристима на бугарско-грчкој граници Промахонас показао је да су две породице и две другарице на Тасосу – позитивне! Прво је уследио шок, а онда и решење.

Локалне власти на Тасосу су донеле одлуку да сви туристи који су позитивни и асиптоматски случајеви могу да наставе летовање у ковид-хотелу. За позитивне туристе одређен је је хотел “For sizons” који је 10 километара удаљен од града Лименаса.

Хотел је окружен боровом шумом, собе имају поглед на море и стотинак метара је удаљена плажа. Наши туристи су смештени у апартманима, па поред обичних кревета имају и мале чајне кухиње. Међутим, то им није потребно, јер у хотелу добијају пун пансион.

Ови туристи су, иначе, уплатили апартмански смештај и планирали су сами да спремају храну.

Хотел има свој базен који наши асимптоматски туристи обилато користе. Пошто немају симптоме, нити температуру, а у близини је плажа иду да се купају и у мору.

У хотелу су смештени искључиво туристи који су позитивни. Нису попуњени сви капацитети, али има и других страних туриста позитивних на ковид 19.

Наше туристе редовно посећује водич и доноси има шта им је потребно. Они ће се кроз неколико дана вратити у Србију, како је и планирано.

 

 

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

nasiusvetu.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име