Данас је на улицама Њујорка одржана велика традиционална Плесна парада (Данце Параде). Плесне и фолклорне групе из целог света показале су своје умеће и живописне костиме, а српска дијаспора имала је своје, и то врло запажене представнике.

Дечаци и девојчице, младићи и девојке из KУД “Дрина” из Патерсона и “Опанчићи” из Њујорка, продефиловали су авенијама Менхетна и имали прилике да покажу лепе народне ношње, и запевају неке традиционалне српске песме.

О младим српским фолклорашима извештавали су и локални амерички медији.

– Наша деца су заиста уживала промовишући српску традицију и језик на Плесној паради у Њујорку. Енергија је била сјајна иако је температура била чак 98 Фаренхајта (37 степени Целзијуса), каже за Сербианм Тимес Санела Радисављевић.

 

ДОСТОЈНО ПРЕДСТАВЉАЛИ СВОЈУ ЗЕМЉУ: О члановима српских фолклорних друштава “Дрина” и “Опанчићи” писали и амерички медији
Из KУД “Дрина” поручују да ће се следеће недеље 29.маја на Српском имању у Патерсону бити одржан традиционални Фолк Фестивал и позивају све земљаке из Њу Џерсија, Њујорка али и околних држава да буду њихови гости.

 

Serbian Times

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име