1. Не чините себе учитељем свом животном сапутнику! Најбољи начин да га поучите јесте да га учините срећним.
  2. Породица је једна трајна авантура која нам помаже да кроз њу откријемо оно што заиста јесмо, психолошки свет другог пола, и да познамо Бога. Зато, будимо храбри на путу авантуре која се зове ПОРОДИЦА!!
  3. Породица је вежбаоница. Вашег животног сапутника прихватајте онаквим какав он јесте, са свим његовим слабостима и посебностима, а не онаквим каквим бисте ви желели да он буде.
  4. Потрудите се да разумете свог сапутника. Не заборављајте да мушкарац размишља умом, а жена срцем.
  5. Не покушавајте да наметнете своје мишљење и да силом исправите свога сапутника. Много је корисније да се потрудите да исправите сами себе. „Љубав живи у хармонији супротности”.
  6. Вером, стрпљењем и љубављу победоносно се суочавајте са свим тешкоћама и проблемима који вам се нађу на животном путу.
  7. Највећи непријатељ брачног живота је егоизам. Не спасава наш брачни живот то што ћемо напасти свог супружника, већ напад и борба са нашим егом. Борите се непрестано са својим егоизмом!
  8. Најбољи пример за нашу децу јесте да се родитељи међусобно воле – да отац воли мајку и мајка оца. Зато, волите свог супружника!
  9. Тајна породичног благостања је у праштању. Праштајте!
  10. Брак је „Тајна велика” која започиње у Цркви, a обнавља се у светој Литургији и светотајинском животу Цркве. Освештавајте свој брак и породицу у литургијском животу Цркве!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име