Два путујућа анђела зауставила су се код богате породице, да преноће. Породица није била љубазна и није удовољила њиховој жељи да преспавају у соби за госте. Уместо у собу за госте, сместили су их у малу собу у хладном подруму.
Када су припремили кревете за спавање, старији је анђео приметио рупу у зиду и поправио је. Тада га је млађи анђео упитао зашто је поправио рупу. Старији анђео је одговорио: „Ствари нису увек такве каквима се чине“.
Следеће ноћи анђели су дошли у врло сиромашну кућу. Љубазан домаћин и његова жена су са њима поделили своју вечеру и дозволили им да преспавају у њиховом кревету, да би се добро наспавали и одморили.
Када се сунце пробудило следећег јутра, анђели су затекли домаћина и његову жену у сузама. Њихова једина крава, чије је млеко било њихов једини извор прихода, лежала је мртва на њиви.
Млађи је анђео био истински бесан и питао старијег анђела како је могао то дозволити:
„Први домаћин је имао све, а ти си му ипак помогао.
Други домаћин има врло мало и упркос томе нас је љубазно примио, нахранио и чак дозволио да преспавамо у његовом кревету, а ти си дозволио да његова једина крава угине“.
Други анђео је опет одговорио:
„Ствари нису увек такве каквима се чине. Када смо били у хладном подруму, приметио сам да је у оној рупи у зиду било злато.
Пошто је домаћин био врло похлепан и није био вољан делити своје богаство, поправио сам рупу зато да више не може наћи то злато.
Прошле ноћи, када смо спавали у домаћиновом кревету, анђео смрти је дошао по његову жену. Дао сам му краву уместо ње.
„Ствари нису увек такве каквима се чине“. Понекад се деси тачно то, када се ствари не одвијају тако, као што би морале.
Једино је потребно веровати у то, да је сваки такав догађај твоја предност. Временом ћеш сазнати… Неки људи брзо дођу у наш живот и брзо оду из њега. Неки људи нам постану пријатељи и дуго остану у нашем животу. Оставе лепе трагове у нашим срцима. И никада више нисмо исти као што смо пре били, јер смо упознали доброг пријатеља.
Јуче је прошлост.
Сутра је загонетка.
Данас је поклон!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име