Православна црква има богату традицију молитве и созерцања о Богу.

Да ли започињемо свој дан у молитви, позивајући Бога да нас благослови, просвети, испуни, води и заштити сваки сат и дан?

Јутарња молитва отаца Оптине:

Господе, дај ми да са духовним спокојем могу да се сретнем са свим оним што ми доноси овај долазећи дан. Дај да се могу у потпуности предати Твојој светој Вољи. Сваког сата овог дана усмери ме и подржи у свему. Какве год вести могу доћи до мене током дана, научи ме да их прихватим са смиреном душом и чврстим уверењем да је све подложно твојој светој вољи. Усмери моје мисли и осећања у све моје речи и поступке. У свим неочекиваним појавама, не дозволи ми да заборавим да је све послато од Тебе. Дозволи ми да могу да радим директно и мудро са сваким чланом своје породице, не срамотећи и не растужујући никога. Господе, дај ми снаге да поднесем умор долазећег дана и свих догађаја који се током њега дешавају. Усмери моју вољу и научи ме да се молим, да верујем, да се надам, да будем стрпљив, да опраштам и да волим.

Амин.

Зауставимо се уз ове речи вере у Бога и братске љубави док свакодневно живимо у школама, на универзитетима и на радним местима.

Благословљен овај дан и викенд за све!

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

Archdiocese of Thyateira and Great Britain

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име