Баш попут улоге коју тумачи у култном филму „Форест Гамп“ глумац Гари Синис је и у приватном животу прошао више фаза које су га на крају довеле до Хришћанства и веровања у Бога.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Улога поручника Дена Тејлора у филму „Форест Гамп“ је наизглед проста и једнослојна, но она говори о човеку чији су преци ратни ветерани, који су живот полагали у борбама под америчком заставом. Тејлора је судбина одвела сасвим другим путем. Ден Тејлор жели постати славан попут својих предака, па и по цену да погине у Вијетнаму. Након експлозије остаје без ногу одлучан да се бори до краја. Но Форест Гамп га спасава. Поручник Тејлор годинама након рата не може да опрости Гампу што га није оставио на првој борбеној линији и што му је променио судбину. Касније се Тејлор прикључује Форесту у лову на шкампе и након једне буре, коју је њихов брод једва преживео, мири се са судбином, односно са Богом. Та сцена је помало бласфемична за тврдокорне пуританске вернике, али је толико људска и искрена па помало и библијска као рвање Јаковљево с Богом. Сву горчину промашеног живота поручних Тејлор сасипа „у лице Богу“ односно муњама и громовима током бесне олује.

Живот Гарија Синиса је на неки начин пресликана улога поручника Тејлора – потиче из породице америчких ветерана. Његов деда се у Првом светском рату борио под америчком заставом и ратовао у Француској. Његова два старија брата су учествовала у Другом светском рату, један у Европи а други на Пацифику. Отац му је такође служио у америчком морнарици. А Гари је завршио као глумац.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Преко 40 година Гари заступа припаднике америчких војних снага и ратне ветеране. Улога поручника Тејлора у филму „Форест Гамп“ покренула је Гарија на хуманитарну активност. 2003. године Гари оснива „Lt. Dan Band“ који забавља војнике који служе у земљи и иностранству. Са бендом је организовао преко стотине емисија и концерата на којима је прикупљао помоћ за рањене војнике и ратне ветеране Америчке војске.

За свој хуманитарни рад добио је бројна признања и медаље.

2010. године Гари је тајно похађао веронауку и на крају се крстио и постао Хришћанин.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Sinise (@garysiniseofficial)

„Изненадио сам своју породицу. Похађао сам веронауку не рекавши никоме ништа о томе. На Бадње вече 2010. године рекао сам породици да их водим на божићну вечеру у Morton’s Steakhouse. И на путу до тамо зауставио сам се у близини цркве, а моји су ме питали: ‘Шта радимо ове?’ Рекао сам им да уђу и ушли смо у цркву у којој ме је свештеник крстио.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Sinise (@garysiniseofficial)

Гари је у својој књизи истакао да је служба другим људима била исцелитељска за његово срце, што га је касније и довело у Хришћанство.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име