Волиш ли ме? То питање је упутио не једанпут већ три пута Господ наш Исус Христос апостолу Петру: “Симоне Јона, волиш ли ме?
То питање Господ Исус Христос упућује кроз векове сваком човеку па и нама „волиш ли ме?“
Волимо ли заиста Господа Исуса Христа ми савремени Православни Хришћани 21 века. Букти ли у нама огањ љубави ка Богу и човеку или смо затворени у свој егоцентризам?
Питања од суштинског значаја за сваког од нас као и за читаво човечанство а одговор се крије у речима Господа Исуса Христа: „ онај који ме воли реч моју држаће“ и „заповести моје испуњаваће.“ (Јн. 14, 21-33)
А две су највеће заповести Божије које нам је предао Син Божији Господ наш Исус Христос :“Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим.Ово је прва и највећа заповијест. А друга је као и ова: Љуби ближњега свога као самога себе. О овим двјема заповијестима виси сав Закон и Пророци.“ (Мт. 22.37-40)
Да ли ми заиста волимо Господа Бога свим срцем својим, свом душом и свим умом својим и да ли заиста волимо ближњег, тј. сваког другог човека као самог себе?
Одговор ће наћи свако за себе понаособ јер ко заиста воли Бога и ближњега као самог себе у њему се настанио Бог и у његовој души обитава радост Духа Светог која се оцртава на лицу сваког верног слуге Божијег.
Волиш ли ме, савремени човече? За одговор на питање Господње нису потребне научне анализе већ да се наше срце овог трена и момента преда љубави Господњој да нас благодаћу Духа Светог носи кроз бурно море овог живота да би се са Њиме вечно радовали у заједници Светотројичне љубави једног истинитог Бога, Оца, Сина и Духа Светога.
Архимандрит Евсевије

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име