Трагедија која ПОЗИВА НА ОДГОВОРНОСТ комплетно друштво! Медије, друштвене мреже, промотере насилничког понашања и погрешних вредности, школског психолога, родитеље… сви треба добро да се замислимо…

Дајте деци инструмент у руку, лопту, причајте са својом децом. Угасите им игрице на којим вежбају како се убија, угасите им медије и друштвене мреже које им испирају мозгове.

Данас је пуцано у институцију породице, пуцано је у будућност, у младост и у наду да неки нови и паметни људи могу да промене овај свет на боље. А ко је пуцао? На жалост, управо један од њих… Данашњим догађајем уписали смо се у ред модерних западних земаља, клонули смо духом и наш темељ је дубоко продрман. Ово је колективни пораз друштва којем се догодила последица свега оног погрешног што упија деценијама у назад.

И у овом трагичном догађају медији су одиграли своју лешинарску улогу у мору дезинформација, нагађања, ликовања… Дечак који је пуцао добио је своје фанове… лајкове…

Морамо наоружати своју децу и младост стрпљењем, образовањем и свешћу да је овај живот који живе благослов. У одсуству љубави наилази густа магла која помути свест а онда се дешавају неконтролисани догађаји и трагедије. Ни један човек на свету нема право да одузме туђ живот, јер живот је чудо и дар који нам је дат, и који једино има смисла ако у њему имамо љубав.

Живот није игрица, нема дугме за ресет и догађаје не можемо да вратимо. О животу се не учи само на биологији. Грађанска елита се грчевито борила да се веронаука не уведе у школски систем, јер било је важније деци опремити их компјутерима, да једног дана сви буду добро плаћени ИТ инжењери, док у исто време њихови родитељи свако гледа у свој телефон… Неко је заборавио да им каже да су они само деца. О души није cool да се прича. Па морало је да пукне!

Данашњи пуцњи одзвањаће до краја живота у душама родитеља деце која су преминула и њихових вршњака. А на нама је да дамо све од себе да се више никада је понови.

Грлите своју децу, причајте са њима и будите присутни. Научите их да воле и да праштају, да буду захвални. У наредним данима молимо се Господу да опрости свима нама на пропустима и да снагу породицама преминулих да наставе даље, јер живот је чудо које нам је дато да волимо и праштамо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име