Репродуктивни биолог Грејс Дагдал упозорава да, иако је исхрана богата воћем, поврћем и махунаркама здрава, веганска исхрана може да проузрокује проблеме женама које покушавају да затрудне.

С обзиром на то да сматра да у веганској исхрани недостају важне храњиве супстанце, она саветује да би могло да буде корисно поновно почети са конзумирањем мање количине меса и рибе.

Вегани су изложени ризику од недостатка цинка, гвожђа и витамина Б12 јер не једу месо. Други проблем је недостатак омега-3 масних киселина, које се добијају из масне рибе, и јода, који се налази у белој риби.

„Ако вегани и вегетаријанци не узимају одговарајуће суплементе, можда би морали да надокнаде тај недостатак да би обновили залихе ових храњивих супстанци у сво телу“, рекла је Дагдал, која је говорила на „Fertility Show“ који је одржан у Лондону.

Она је рекла и да потпуно разуме етичке и еколошке разлоге због који људи бирају веганску исхрану.

„Понекад кажем женама које покушавају да затрудне, а имају смањен ниво тих хранљивих супстанци, да би им добро дошло да почну да једу мање количине меса и рибе“, додала је Дагдал.

 

 

bastabalkana.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име