Црква Панагиа од Рока, у Профитис Илиас, Хераклион, оскрнављена је циљано; странци су упадали у храм – вероватно у недељу – и запалили га, претварајући га у пепео.

Према neakriti.gr, становница села открила је инцидент када је ишла у цркву да се моли. Према њеном сведочењу, мирис сагоревања био је снажан, док је свуда око светиње било уља. На место догађаја позвани су ватрогасна бригада и полиција да испитају подручје и прикупе доказе. Оба пароха су одмах обавештена.

Напомиње се да нема сведока инцидента, мада црква није далеко од села Профитис Илиас и према истим сведочењима је вероватно да се вандализам догодио током дана. Историјска црква, која се налази испод Палате Никифора Фоке, лако је доступна, јер никад није закључана, тако да верници могу слободно ући.

Изузетно је, међутим, да су две иконе Пресвете Богородице, које су биле постављене на Светом столу, остале нетакнуте, док се све остало претворило у пепео. Према истим информацијама, у кутији за прикупљање новца није било новца, јер га намерно не остављају тамо да ово свето место не постане „мета“ ситних лопова.

 

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име