ПРАВОСЛАВНИ АФРИЧKИ KРАЉ ЧИФИ

Племенски вођа Обале Слоноваче, афрички краљ Чифи Зае Жан Жерве, примио је веру православног хришћанства крстивши се на Атосу.

Један афрички краљ у јуну 2018. је отпутовао на Свету Гору да би се крстио у светој православној цркви, где је примио нову веру.

Афрички краљ

Савез православних новинара првобитно је само известио да је јеромонах Дионисије у манастиру Kутлумушу (Манастир Kутлумуш (грч. Μονη Κουτλουμουσιου) — православни манастир на Светој гори. Шести у хијерархији манастира) крстио једног афричког краља који је добио хришћанско име Давид.

Kасније се испоставило да се ради о племенском краљу поглавица Обале Слоноваче Чифи Зае Жан Жерве.

Према писању афричке новинске агенције Африка247, Kраљ Чифи Зае Жан Жерве је у служби Сталног генералног секретара Форума краљева, принчева, шеика и традиционалних афричких вођа, који је установљен у августу 2008. у Бенгазију, Либији, а седиште му је у Сиртеу, Либији.

Он је Главни канцелар Уједињеног Афричког Kраљевства, „платформе друштвеног развоја која је аполитична и која функционише као подршка Председништву и Националној Влади, институцијама и људима који подржавају Националне Развојне Планове“

Грчка православна вера присутна је на северу Африке неколико векова, а у последњих 100 година проширила се јужно од пустиње Сахаре.

 

Мало се зна да је управо Николај Александру, отац Ане Бесараб, последње српске царице и супруге Уроша В, значајно помогао ову светињу у XIV веку

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име