Драга брацо и сестре желим вас поздравити са почетком Божићног поста и то одмах са речима ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!

Да се Бог, Господ Исус Христос није родио и да нам није оставио Завет Свете Литургије , наш живот и пост би био узалудан. Пост јесте суздржавање од хране, зла, свађе, лоших страсти и свега сто нам помаже да изгубимо смисао за живот, а то је вера, човек са вером може све, без вере ништа. Блаженог помена Митрополит Црногорски Амфилохије је говорио да је сумња болест 21 века и био је у праву. Ми данас сумњамо у себе. Није пост само суздржавање од јела и пића, у току поста требамо појачати и веру у Бога да нам да снаге да успемо на путу спасења нас и наших ближњих. Рекох суздржати се од лоших страсти је пост, а добре страсти су волети, праштати, молити се, чинити добра дела и молити се за љубав Божију која нас освећује и уздиже од смртности и трулежности у вечност. Покажимо то једни другима и крунишемо Светим Причешћем кроз које нам Оваплоћени Богомладенац даје снагу и благослов.

Нека вас Бог чува и благослови! Имаћемо сад чешће Свете Литургије овде у Бавару и било би Богу угодно да се чешће Причешћујете Светим Тајнама. Нек нам Бог да благослов да у здрављу и благодати дочекамо Рођење Богомладенца. Верујем да ће до тада и ова болест проћи. Нек вас Бог чува и благослови својом љубављу која се једина умножава тако сто се дели са другима. Благослов и здравље од Господа вам жели архимандрит др.Ефстатије.

 

Архимандрит Др Евстатије (Аздејковић) епархија Буеносајреска Јужно и Централно Амаричка, аријерејски намесник Венецуле и Доменикане

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име