Празник Силаска Светог Духа на апостоле је крсна слава Светигоре, информативно-издавачке установе која ове године прославља тридесет једну годину од свога оснивања и 25 година од почетка емитовања радијског програма.

Тим поводом, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије благословио је славски колач , у крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења. Митрополит честитао је крсну славу информативно-издавачкој установи Светигора и свима који у њој раде:

– Овај свети празник најбоље изражава каква је дјелатност ове установе. Када је Господ ниспослао свога Светога Духа у виду огњених језика на своје свете ученике и апостоле, он их је опуномоћио, оснажио, охрабрио, оспособио да проповиједају ријеч Божју и да је шире по цијелој васељени, да шире Јеванђеље Божје. Управо је ширење ријечи Божје, благе вијести спасења рода људскога, дјелатност Светигоре, која је основана прије пуних тридесет једну годину, а Радио Светигора је основан прије двадесет пет година. Његов рад је благословио светопочивши патријарх Павле, а оснивач му је био митрополит Амфилохије. Та ријеч је допрла до многих, знаних и незнаних. Не можемо ми то измјерити који су све резултати тог рада. Свакако су велики, али нису толико видљиви. Међутим, могу се препознати, не само у Црној Гори, свакако највише у Црној Гори, него и много шире, по свим српским земљама, по нашој дијаспори. Свуда је позната Светигора.

– Надамо се да ће у овим временима пуним изазова ријеч Радија Светигора и ширење ријечи Божје преко тог великог система оплеменити наш народ, као што је то било и до сада, и убудуће још више. Како вријеме пролази, умножавају се могућности да се још више уради, да плодови буду још већи. Ја вам желим да у духу овога празника саборности и дарова Духа Светога да се обједините и да и даље сложно радите, у славу Божију, а када радите на славу Божију, онда ће Бог и умножити добро и благословити ваш труд и преко вашега труда, на славу Божију, много ће бити духовних плодова. У то нема никакве сумње. Ако се трудимо за славу Божју, онда Бог даје да се умножава добро и на наше спасење и на спасење наших ближњих. Срећан празник Силаска Светога Духа! Нека благодат Божја која се непрестано излива на Цркву Божју, а нарочито на овај празник, загрије ваша срца и нека просвијетли ваше умове, да огањ Божански вама да ревност и смјелост и надахнуће да и даље наставите ово дјело Божје, и на своје спасење, и на спасење многих који су с вама на овај или онај начин у контакту, Ово је доба технике и ова установа може да користи све те могућности на добро. Немојте нимало сумњати да ваш труд неће бити значајан. Он је изузетно значајан и од Бога благословен, а свакако је и на ваше спасење, свих оних који раде у Светигори, али и на благослов свима онима који су у контакту и који прате рад ове благословене установе. На здравље и на спасење, и на многа и блага љета – порулио је митрополит Јоаникије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име