Славко Радојчић ће 23. маја кренути на 250 километара дуг ходочасни пут са 1.500 метара успона, од равног Баната, преко врха Ртња, до Сокобање да би сакупио средства за потребе деце која се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Хумано ходочашће организовало је Удружење добрих људи „Огњиште“ из Панчева у договору са Службом педијатријске онкологије на Институту, а подухват су благословили патријарх српски Порфирије и викарни епископ топлички Петар.

FOTO: Privatna arhiva

На ходочасном путу за болесне малишане

– После састанка у Институту са начелницом стационара докторком Лејлом Париповић и главном сестром Снежаном Чурић које су ми објасниле шта би од опреме допринело успешнијем лечењу дечице одлучио сам да 23. маја кренем на хуманитарно ходочашће од Храма Светог Оца Николаја у Омољици до Цркве Светог Преображења Господњег у Сокобањи. Посетићу манастире Копорин и Свету Петку изворску код Параћина, а затим ћу почети успон преко превоја Честобродица, до најзахтевнијег дела преласка преко врха Шиљак (на 1.565 метара надморске висине) планине Ртањ, одакле ћу се спустити у Сокобању – највљује свој пети ходочасни пут 49-годишњи Радојчић, „нафташ“ запослен у Рафинерији нафте у Панчеву.

Поред помоћи тешко оболелој деци, Удружење добрих људи „Огњиште“, помаже и породице са социјалним потребама као и Установе које се брину о особама са интелектуалним потешкоћама.

ПОМОЋ

ОНИ који желе да помогну ово хуманитарно ходочашће и помоћ Институту, новац могу да уплате на динарски рачун 340-11024157-94.

FOTO: Privatna arhiva Чланови удружења Огњиште

У ЧЕТИРИ АКЦИЈЕ  2.700.000 ДИНАРА

Славко Радојчић своје слободне дане и годишње одморе често посвећује добробити оних којима је помоћ најпотребнија. У претходне четири хуманитарне пешачке акције у организацији његовог Удружења „Огњиште“ сакупљено је око 2,7 милиона динара за малишане који се лече од тешких болести.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име